SL EN DE

Novice iz naše občine

OTVORITEV SEZONE V POČITNIŠKEM DOMU V FIESI

Po zaključku obnovitvenih del je dom pripravljen na sprejem prvih gostov

  • 24 maj 2019
  • Število pogledov: 3913
OTVORITEV SEZONE V POČITNIŠKEM DOMU V FIESI

V petek, 25. maja 2019, sta se v Fieso pri Piranu odpravili delegaciji občinskih svetov MO Slovenj Gradec in občine Mislinja, z namenom predaje prenovljenih prostorov počitniškega doma v uporabo prvim gostom, ki v Fiesi prav danes pričenjajo s šolo v naravi. Zbrane sta nagovorila predstavnika občin – lastnic počitniškega doma, župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler in župan Občine Mislinja mag. Bojan Borovnik ter Marija Lah, v.d. direktorice JZ Spotur, ki je počitniški dom prevzel v upravljanje od dolgoletnega najemnika, Centra za socialno delo Slovenj Gradec. Javni zavod Spotur je namreč najemnik PD Fiesa od 1. aprila letos, prejšnja leta je z domom upravljal Center za socialno delo. JZ Spotur se bo potrudil nastanitvene zmogljivosti dodatno tržiti, predvsem pa možnost letovanja v počitniškem domu Fiesa izdatneje ponujati za letovanje otrok in mladostnikov obeh občin ter motivirati šole, da se za letovanje odločijo v Fiesi. V preteklem mesecu so se v Počitniškem domu izvajala vzdrževalna in obnovitvena dela, za katera je občina namenila okrog 60.000 eur. Dela so zajemala obnovo nekaj kopalnic, zamenjavo luči, zamenjavo vseh notranjih vrat, obnova strežnega pulta, zunanjega otroškega igrišča z umetno travo, kupili so tudi nov industrijski pralni stroj ter nekaj opreme za zunanje terase.

Oba župana sta izrazila zadovoljstvo, ker počitniški dom prehaja v upravljanje občinskega javnega zavoda, župan Tilen Klugler pa se je v svojem nagovoru še posebej zahvalil vsem izvajalcem, ki so obnovitvena dela izvedli v izjemno kratkem času ter tako omogočili pravočasen začetek počitniške sezone. Zahvalil se je tudi dosedanjemu najemniku, Centru za socialno delo Slovenj Gradec, ki je z domom upravljal v preteklih nekaj desetletjih ter korektno skrbel za sprotno vzdrževanje objekta in trženje programov, v skladu s svojimi zmožnostmi.

Prvi gostje so v Fieso prispeli 28. maja, gre za učence šole v naravi iz Dobrne.  Poleg programov šol v naravi je najpomembnejši program v Fiesi izvedba zdravstvene kolonije in počitniškega letovanja za otroke iz mestne občine Slovenj Gradec in občine Mislinja. Kolonija bo potekala v dveh izmenah v času od 1. do 20. julija. Poleg tega v Fieso prihajajo še nekatere druge organizirane skupine otrok in tudi odraslih ter individualni gostje, ki v Počitniški dom Fiesa skozi vse poletje prihajajo na krajši vikend oddih. Za goste je v Fiesi na voljo 80 postelj, večinoma s skupnimi sanitarnimi prostori, nekaj sob pa ima lastne kopalnice. V prejšnjih letih je bilo v času od konca maja do sredine septembra, ko je dom odprt, ustvarjenih nekaj manj kot 5.000 nočitev, vsaj toliko jih načrtujejo tudi letos.


Dušan Stojanovič

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.