SL EN DE

Novice iz naše občine

IZDANA PRVA ODLOČBA O PREPOVEDI UREJANJA TRAJNIH NASADOV IN DRUGIH POSEGOV V PROSTOR

Mestna občina Slovenj Gradec je na osnovi Zakona o urejanju prostora izdala prvo odločbo, ki lastnikom zemljišč preprečuje širitev trajnih nasadov ter drugih posegov v prostor.

  • 22 januar 2020
  • Število pogledov: 5941

Slovenj Gradec, 22. januarja 2020 - Mestna občina Slovenj Gradec je na podlagi sklepa o pripravi Občinskega prostorskega načrta po uradni dolžnosti začela postopek o vzpostavitvi začasnih ukrepov, skladno z Zakonom o urejanju prostora.

Podlaga za izdajo tovrstnih odločb je Zakon o urejanju prostora, ki občini dovoljuje začasne ukrepe, kadar se ti nanašajo na postopke priprave ali sprememb OPN ali OPPN. V konkretnem primeru se spremembe in dopolnitve Odloka o občinskem prostorskem načrtu Mestne občine Slovenj Gradec (SD OPN 3) nanašajo na umestitev predvidene prometne infrastrukture, v katere sodi tudi umestitev obvoznice mimo Starega trga, na območju Arheološkega najdišča Colatio. 

Zato je MOSG za nepremičnine oz. zemljišča na območju Starega trga izdala Odločbo o začasnih ukrepih, ki lastnikom zemljišč omejuje promet z zemljišči, spreminjanje meje parcele z združitvijo ali delitvijo parcel, komasacijo ali izravnavo meje, izdajo gradbenih in drugih dovoljenj, vezanih na gradnjo in uporabo objektov ter urejanje trajnih nasadov ali drugih posegov v prostor, vse omejitve pa se tudi zavedejo v zemljiški knjigi, zemljiškem katastru in v zbirki podatkov o graditvi objektov.

Začasne ukrepe je občina lastnikom nepremičnin izrekla za dobo štirih let od dneva izdaje odločbe ter obvestila pristojne inšpekcijske službe Ministrstva za okolje in prostor, Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Medobčinski inšpekcijski organ Koroške.

 

VMJ/DS



Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.