SL EN DE

Novice iz naše občine

KOLESARIMO ZA DOBER DAN

  • 19 junij 2022
  • Število pogledov: 411
KOLESARIMO ZA DOBER DAN

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja s številnimi sodelujočimi in soorganizatorji na dan praznika slovenske ljubiteljske kulture, včeraj, v soboto 18. junija 2022, prvič organiziral »Festival Dober dan« v Arboretumu Volčji potok.

Gre za veliko dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za pomoč otrokom z rakom, na katero se je s kolesarjenjem do Arboretuma Volčji potok odzvala tudi Mestna občina Slovenj Gradec v sodelovanju s slovenjgraško območno enoto Javnega skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Planinskim društvom Slovenj Gradec.

V sodelovanju z Ustanovo za pomoč otrokom z rakom bodo tako pomagali zbirati sredstva za izboljšanje kvalitete življenja in zdravljenja otrok s to težko boleznijo. Z zbranimi sredstvi bo Ustanova pomagala zagotavljati sredstva za nabavo medicinske opreme, štipendije in denarno pomoč družinam obolelih ter stanovanja blizu bolnišnice za starše iz oddaljenih krajev.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je na pobudnike in glavne organizatorje dobrodelne prireditve naslovil zahvalo, v kateri je med drugim zapisal: “Spoštovani, želim vam resnično DOBER DAN: uspešno in prijetno druženje ob bogatem programu, ki ste ga pripravili v čudovitem okolju arboretuma, ter kar največ izkupička za plemeniti namen! V imenu Mestne občine Slovenj Gradec in v imenu vseh, ki si prizadevamo delati dobro, se vam iz srca zahvaljujem za vaš dragoceni angažma! Hvala vam tudi za sporočilo, ki ga s svojim delom posredujete: dolžnost vseh tistih, ki lahko, je poskrbeti za tiste, ki potrebujejo pomoč, uspešnejši pa smo povezani, enotni, sodelovalni.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.