• Veseli december

  Prižig prazničnih luči v mestnem jedru

 • Adventni venec

  V krožišču pri južnem vstopu v mesto

 • Park urbanih športov

  Skejterji, kolesarji, plezalci, telovadci – dobrodošli v Slovenj Gradcu!

 • To smo mi - že 30 let!

  Druga osnovna šola Slovenj Gradec

 • Bazenski kompleks Aqualatio

  Gremo na bazen – plavat in se zabavat!

 • Tilen Klugler

  ponovno župan Mestne občine Slovenj Gradec

Aktualne novice in obvestila

SG MOBILC NEPOGREŠLJIV ZA STAREJŠE

Štirinajst šoferjev prostovoljcev si je do konca leta že razporedilo urnik za brezplačne prevoze starejših v okviru programa za medgeneracijsko pomoč SG mobilc. Gre za nepogrešljivo storitev za starejše v Mestni občini Slovenj Gradec, ki jo redno uporablja več kot 300 uporabnikov.

 • 22 november 2022
 • Število pogledov: 237
SG MOBILC NEPOGREŠLJIV ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi v Mestni občini Slovenj Gradec so starejšim na voljo vse delovne dni med 7. in 15. uro. Prevoz morajo vnaprej naročiti na telefonski številki 041 44 11 99. Evgenija Cesar, koordinatorka prevozov, pravi, da z enim avtomobilom zaenkrat še zmorejo opraviti skoraj vse vožnje, po katerih povprašujejo uporabniki.

»Večina jih prevoz potrebuje za obisk zdravnika ali kako drugo zdravstveno storitev. Odpeljemo jih tudi po nakupih v trgovino ali na pokopališče,« je povedala Evgenija Cesar, ki na telefonsko številko SG mobilca pogosto dobi tudi druga vprašanja, ki pestijo starejše, a niso povezana z brezplačnimi prevozi.

»Interes za brezplačne prevoze znotraj občinskih meja je zelo velik. Nekateri občani storitev uporabljajo redno, drugi občasno,« je razložila Evgenija Cesar. Povprečna starost uporabnikov je 80 let, nekateri jih štejejo čez devetdeset.

Prostovoljci vozijo posebej za ta projekt namenjeno vozilo in poleg prevozov po potrebi nudijo starejšim tudi spremstvo. Z medgeneracijskim sodelovanjem lokalna skupnost preprečuje izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev in presega miselnost, da je skrb za starostnike zgolj naloga sorodnikov.

Program za medgeneracijsko pomoč SG Mobilc v celoti financira Mestna občina Slovenj Gradec, izvaja pa ga pod okriljem javnega zavoda Spotur. Z donacijami v različnih oblikah program podpira kar nekaj družbeno odgovornih podjetij.

V zadnjih treh letih je s SG mobilcem sodelovalo dvajset šoferjev prostovoljcev, ki so opravili več kot 4400 prevozov, približno polovico na podeželje in polovico v mestu.


 

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.