SL EN DE
  • Anja Slapničar, oblikovalka keramikeSkodelica iz glin in peskov s poplavljenih območij Slovenj Gradca

  • Licitacija hlodovine

  • Stol in miza (2011), akril in platnoBogdan Borčić

  • Semenji dan v mestu

  • doprsni kipFranc Ksaver Meško

  • Foto: Aleš MlačnikPoplave na Koroškem, avgust 2023

 
Search

Aktualne novice in obvestila

Za odpravo škode v gospodarstvu zaradi poplav najprej interventni ukrep prek Slovenskega podjetniškega sklada

  • 15 november 2012
  • Število pogledov: 1763

V prvi fazi bo prek Slovenskega podjetniškega sklada izveden interventni ukrep. Javni poziv podjetjem, ki so utrpela škodo v poplavah novembra 2012 na osnovi sheme pomoči po pravilu »de minimis«, bo objavljen v Uradnem listu RS in na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada (www.podjetniskisklad.si). Na javni poziv se bodo lahko odzvale gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki ter prijavili škodo na strojih in opremi ter zalogah. Slovenski podjetniški sklad bo na osnovi izpolnjenega obrazca 7 (na spletni strani http://www.mgrt.gov.si/ v Rubriki Programi in projekti) in dokazil (fotografije, računovodske listine,…) izdal sklepe in povrnil do 20 % škode oziroma največ 200.000 EUR  skladno s pravilom »de minimis«. Vloge morajo oškodovanci poslati na Slovenski podjetniški sklad do 26. 11. 2012. Podrobnejša navodila bodo na voljo na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.

 V drugi fazi pa je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo na osnovi Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč in Uredbe o metodologiji ocenjevanja škode zadolženo za pripravo oceno škode v gospodarstvu na področju občin, ki jih je določila Uprava RS za zaščito in reševanje s sklepoma št. 844-17/2012-4 – DGZR in št. 844-17/2012-19-DGZR. Neposredna škoda v gospodarstvu zaradi poplav se začne z zbiranjem vlog oškodovancev (gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki, zavodi, zadruge), ki so utrpeli škodo na strojih in opremi, zalogah in izpadu prihodka, v občinah:

Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Sevnica, Braslovče, Celje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Polzela, Prebold, Radeče, Rečica ob Savinji, Slovenske Konjice, Solčava, Šmartno ob Paki, Šmarje pri Jelšah, Šoštanj, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec, Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas- Poljane, Gorje, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Železniki, Žiri, Horjul, Kamnik, Litija, Ljubljana, Duplek, Maribor, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Oplotnica, Rače Fram, Hoče Slivnica, Starše, Miklavž na Dravskem polju, Kungota, Šentilj, Lenart, Sveta Ana, Pesnica, Ajdovščina, Bovec, Cerkno , Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter pri Novi Gorici, Tolmin, Cirkulane, Dornava, Gorišnica, Hajdina, Majšperk, Markovci, Ormož, Podlehnik, Ptuj, Središče ob Dravi, Sveti Andraž, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica, Hrastnik, Zagorje ob Savi, Podčetrtek, Dol pri Ljubljani, Komenda, Kostel, Jesenice in Tržič.

Ukrepi bodo pripravljeni na podlagi ocene škode, ki jo morajo oškodovanci poslati na ministrstvo do 26.11. 2012 na obrazcih št. 7 in 8, ki ju najdete na spletnih straneh  Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Natančna navodila za izpolnjevanje obrazcev, skladna z Uredbo o metodologiji ocenjevanja škode, so na voljo na www.mgrt.gov.si v rubriki Programi in projekti. Gospodarski subjekti naj obrazcu priložijo tudi dokazila, ki potrjujejo njihove trditve (fotografije, računovodske listine, cenilne zapisnike,…) ter dokumentacijo pošljejo na naslov: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologija, Kotnikova 5, Ljubljana (z oznako »Poplave 2012«) ali na e-naslov: poplave2012@gov.si.

O ukrepih in o višini finančnih sredstev bo na podlagi prejetih podatkov za oceno škode in pripravljenega Programa odprave posledic naravnih nesreč odločala Vlada RS. Skladno z ZOPNN je možno zagotoviti sredstva v višini 60 % nastale škode na strojih in opremi, zalogah ter izpadu prihodka oškodovancem, ki so oddali oceno škode in so vključeni v Program odprave posledic naravnih nesreč.

Fotogalerija

Ste opazili težavo?

Povejte nam... Potrudili se bomo da težavo oz. predlog uspešno odpravimo ali uredimo.
CAPTCHA image
Zgornjo kodo vpišite v spodnje polje
Kje nas najdete
  • Šolska ulica 5
  • 2380 Slovenj Gradec
Uradne ure
  • Ponedeljek: 8.00 - 10.00, 11.00 - 14.30
  • Sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30
  • Petek: 8.00 - 12.00

Pridružite se nam na dogodkih

«april 2024»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.