• Najlepše mestno jedro v Sloveniji

    Kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom.

  • 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

    Slovenj Gradec - zelena destinacija

Aktualne novice in obvestila

23. redna seja občinskega sveta

Občinski svet Mestne občine Slovenj Gradec je na 23. seji zasedal v torek, 19. marca 2013. Ena najpomembnejših točk je bila obravnava predloga Odloka o proračunu Mestne občine Slovenj Gradec za leto 2013, ki so ga tudi potrdili. V postopku sprejemanja proračuna je na podlagi pripomb in pobud članice in članov občinskega sveta vključenih nekaj že obstoječih sprememb in nekaj novih postavk. Prihodki tako znašajo 19.475.481,10 EUR in odhodki 18.434.152,10 EUR.
  • 20 marec 2013
  • Število pogledov: 1633

Sprejeli so tudi Pravilnik o organiziranju šolskih prevozov in povračilo stroškov prevoza v Mestni občini Slovenj Gradec, katerega cilj je določitev navodil in enotnih meril za uveljavljanje pravice do brezplačnega prevoza otrok, pravice do povračila stroškov prevoza ter pravice do nadstandarda glede prevozov otrok.

Obravnavali in podprli so osnutek Odloka o pripojitvi Javnega zavoda za izvajanje mladinskih in socialnih programov k javnem zavodu – Zavod za turizem in šport Spotur Slovenj Gradec. Razlogi za ustanovitev so predvsem podobne dejavnosti znotraj obeh zavodov, racionalizacija stroškov v enovitem javnem zavodu in večja učinkovitost pri razporejanju in zaposlovanju kadra v skupnem javnem zavodu.

Članica in člani občinskega sveta so potrdili tudi predlog sprememb in dopolnitev Pravilnika za vrednotenje programov športa v javnem interesu, uporabo športnih objektov in površin v Mestni občini Slovenj Gradec in osnutek Akta o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta »Izgradnja poslovno stanovanjske stavbe«.

V nadaljevanju so podali soglasje k izračunu cene socialne oskrbe na domu v Mestni občini Slovenj Gradec v letu 2013. Cena se glede na leto 2012 zniža za 5 %. Ekonomska cena pomoči družini na domu bo tako v letu 2013 znašala 15,18 EUR (100 %), prispevek uporabnika 4,80 EUR (31,62 %), prispevek Mestne občine Slovenj Gradec pa 10,38 EUR (68,38 %) na uro opravljene storitve.

Obravnavali in sprejeli so osnutek Odloka o urejanju vrtičkarstva v Mestni občini Slovenj Gradec, s katerim želimo v mestni občini doseči urejeno in nadzorovano obliko dejavnosti vrtičkarstva na ustreznih lokacijah.

Članica in člani občinskega sveta so prav tako sprejeli osnutek Odloka o občinskem podrobnem načrtu za območja urejanja motokros Slovenj Gradec; I. faza, predlog Sklepa o preoblikovanju stavbnega zemljišča na par. št. 455, 461/2 in *54 vse k.o. Golavabuka in        predlog Sklepa o dopustni širitvi območja stavbnih zemljišč na delu zemljišča s parc. št. 1030/20 k.o. 861 Dobrava in predlog Sklepa o dopustni širitvi območja stavbnih zemljišč na delu zemljišč s parc. št. 582 – delno, 579/1 – delno, 522/8, 1347/5 in 585 – delno vse k.o. 851 Legen.

Potrdili so tudi predloge Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Za direktorico Koroške galerije likovnih umetnosti so za naslednje mandatno obdobje imenovali Andrejo Hribernik, potrdili nadomestnega predstavnika v OŠ Šmartno in podali pozitivno mnenje k imenovanju Bernarda Kresnika za ravnatelja Srednje šole Slovenj Gradec in Muta. Potrdili so tudi nekaj sklepov s področja premoženjsko pravnih zadev.

Članica in člani občinskega sveta so bili obveščeni tudi o prejemnikih priznanj na področju športa v letu 2013, o katerih je odločila Komisija za podelitev Železnikarjevih priznanj.

 

TŠ, DS, MM

Fotogalerija

Županove novice

POSEBNA OBVESTILA MOSG

POSEBNA OBVESTILA MOSG

Evidenca potrjenih primerov Covid-19 v MOSG po podatkih NIJZ na dan 30.11.2021 do 10. ure...

PRIŽGALI SMO PRVO ADVENTNO SVEČO

PRIŽGALI SMO PRVO ADVENTNO SVEČO

Na prvo adventno nedeljo, 28. novembra, smo ob 17. uri prižgali prvo adventno svečo v...

OTVORITEV PRENOVLJENEGA HIPERMARKETA MERCATOR

OTVORITEV PRENOVLJENEGA HIPERMARKETA MERCATOR

Danes, v četrtek, 25. novembra, je župan Tilen Klugler predsedniku uprave družbe Mercator,...

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.