SL EN DE
  • Anja Slapničar, oblikovalka keramikeSkodelica iz glin in peskov s poplavljenih območij Slovenj Gradca

  • Licitacija hlodovine

  • Marec, mesec, ko praznujejo žene in matere

  • Semenji dan v mestu

  • doprsni kipFranc Ksaver Meško

  • Foto: Aleš MlačnikPoplave na Koroškem, avgust 2023

 
Search

Aktualne novice in obvestila

MLADI ARHITEKTI IN KRAJINSKI ARHITEKTI SVETUJEJO V SLOVENJ GRADCU

  • 12 november 2015
  • Število pogledov: 1690

Po izredno uspešni vseslovenski septembrski turneji se mladi strokovnjaki vračajo na teren. V sklopu tedna brezplačnih svetovalnic bodo konec novembra obiskali 30 mest, v katerih bodo obiskovalcem nudili osnovno pomoč pri reševanju vseh vrst prostorskih zagat. 

Pri vsakem večjem projektu, ki se ga lotimo kot posamezniki, je pomoč dobrodošla, zato skupina arhitektov in krajinskih arhitektov zadnje leto in pol izvaja brezplačne arhitekturne in krajinskoarhitekturne svetovalnice po celotni Sloveniji. Po izredno uspešni vseslovenski septembrski turneji se mladi strokovnjaki vračajo na teren. V sklopu tedna brezplačnih svetovalnic bodo konec novembra obiskali 30 mest, v katerih bodo obiskovalcem nudili osnovno pomoč pri reševanju vseh vrst prostorskih zagat.

Z izvajanjem tovrstnih svetovanj želijo opozoriti na pomembnost dobro in pametno oblikovanega prostora in nuditi vsaj osnovno pomoč pri vprašanjih v zvezi z gradnjo, prenovo, sanacijo, adaptacijo ter urejanjem okolice. Pridružite se jim na svetovalnici v Slovenj Gradcu v petek, 27.novembra, od 15. ure naprej, v prostorih Mestne galerije Slovenj Gradec (pasaža, Glavni trg 26). Rezervirajte si termin na arhnasvet.si/svetovalnice/.

Verjamejo, da so oseben pristop, širjenje informacij in povezovanje strok, ki se ukvarjajo z oblikovanjem prostora, temelji, na katerih lahko gradimo kakovosten skupni prostor. Tekom tedna bodo mladi strokovnjaki, polni idej, svetovali pri obstoječih problemih ali odkrivali nove potenciale in možnosti vaših prostorov. Na podlagi tega se boste lahko bolj smotrno odločili o smiselnosti posegov ter morebitnih nadaljnjih postopkih in sodelovanju s strokovnjaki. Dodatno se lahko z ustreznim nasvetom izognete prostorsko in finančno škodljivim ukrepom, izboljšate bivalno ali delovno počutje ter prihranite marsikatero skrb, čas in denar.

S svetovanjem vam bodo pomagali pri gradnji, prenovi, obnovi in (pre)urejanju prostorov, energetski sanaciji, prostorski zakonodaji, materialih, opremi, ambientih, načrtovanju in prostorski organizaciji vrtov, razmeščanju različnih rab v vrtu in okolici, oblikovanju različnih tipov zasaditev, oblikovanju in organizaciji stika hiše z okolico ipd.

Teden brezplačnih svetovalnic se izvaja v sklopu projekta Arhitekturni nasvet, ki je del Zavoda za uravnotežen prostorski razvoj Aksa. Skupino sestavlja 15 arhitektov, 2 krajinski arhitektki, sociologinja, pravnik in prostovoljci. V letu in pol delovanja so pomagali že v več kot dvestotih primerih.



DS

Fotogalerija

Ste opazili težavo?

Povejte nam... Potrudili se bomo da težavo oz. predlog uspešno odpravimo ali uredimo.
CAPTCHA image
Zgornjo kodo vpišite v spodnje polje
Kje nas najdete
  • Šolska ulica 5
  • 2380 Slovenj Gradec
Uradne ure
  • Ponedeljek: 8.00 - 10.00, 11.00 - 14.30
  • Sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30
  • Petek: 8.00 - 12.00

Pridružite se nam na dogodkih

Hidden
Hidden
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.