SL EN DE
  • Anja Slapničar, oblikovalka keramikeSkodelica iz glin in peskov s poplavljenih območij Slovenj Gradca

  • Licitacija hlodovine

  • Marec, mesec, ko praznujejo žene in matere

  • Semenji dan v mestu

  • doprsni kipFranc Ksaver Meško

  • Foto: Aleš MlačnikPoplave na Koroškem, avgust 2023

 
Search

Aktualne novice in obvestila

OBISK JAPONSKEGA VELEPOSLANIKA

Slovenj Gradec, 27. februarja 2019 - Župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, je na spoznavnem delovnem obisku danes ob 10. uri sprejel veleposlanika Japonske v Sloveniji.

  • 27 februar 2019
  • Število pogledov: 2588
OBISK JAPONSKEGA VELEPOSLANIKA

Nj. eksc. MASAHARU YOSHIDA je izredni in pooblaščeni veleposlanik Japonske postal pred štirimi meseci. V tem času se je dodobra seznanil s sodelovanjem, ki ga že skoraj dve desetletji zaznamuje in narekuje partnerska listina med japonskim mestom Myoko in našim Slovenj Gradcem (2001), ki sta tako doslej edini mesti v obeh državah, ki sta sklenili listino o partnerstvu. Prva izmenjava občinskih delegacij pa se je zgodila prav v letu 1999, torej pred natanko dvajsetimi leti. 

Župan je veleposlaniku predstavil sodelovanje med mestoma, s poudarkom na dosedanje izmenjave, ki so se odvile v zadnjih dvajsetih letih in ki so bile pretežno kulturne narave, nekaj jih je bilo v organizaciji Mestne občine, še več pa v organizaciji slovenjgraške Gimnazije, katere dijakinje in dijaki bodo prav v letošnjem letu na Japonskem vrnili obisk svojim japonskim vrstnikom, ki so naše mesto obiskali v preteklem letu. 

Sogovornika sta se pogovarjala tudi o možnostih širitve sodelovanja tudi na gospodarsko ali podjetniško raven, saj se ob uvedbi prostocarinskega sporazuma med Japonsko in državami EU ponuja kar precej priložnosti za odprtje ekonomskih tokov med slovenskimi podjetji, proizvajalci hrane, vinarjev, predvsem pa sta oba izrazila pripravljenost s sodelovanjem nadaljevati in ga tudi razširiti v skladu z zmožnostmi. 

Veleposlanik je županu sporočil, da se bo v mesecu marcu udeležil konference veleposlanikov na Japonskem, ob čemer bo obiskal tudi mesto Myoko in županu partnerskega mesta, gospodu Nyumuri, prenesel pozdrave iz Slovenije. Veleposlaniku so sprejem priredili tudi dijakinje in dijaki ter vodstvo slovenjgraške Gimnazije, ob obisku v Slovenj Gradcu pa se je srečal tudi s predstavniki ELES-a in podjetja Elektro Celje (ECE), saj   japonska družba Hitachi uspešno izvaja triletni projekt pametnih omrežij, v katerem so osnovni partnerji NEDO in njegov pooblaščeni izvajalec Hitachi ter družba ELES. Veleposlanik je obisk sklenil z ogledom mestnih znamenitosti ter se v popoldanskih urah vrnil na veleposlaništvo v Ljubljani.

 

DS   

Ste opazili težavo?

Povejte nam... Potrudili se bomo da težavo oz. predlog uspešno odpravimo ali uredimo.
CAPTCHA image
Zgornjo kodo vpišite v spodnje polje
Kje nas najdete
  • Šolska ulica 5
  • 2380 Slovenj Gradec
Uradne ure
  • Ponedeljek: 8.00 - 10.00, 11.00 - 14.30
  • Sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30
  • Petek: 8.00 - 12.00

Pridružite se nam na dogodkih

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.