• Najlepše mestno jedro v Sloveniji

    Kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom.

  • 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

    Slovenj Gradec - zelena destinacija

Aktualne novice in obvestila

OBISK VLADE RS V SLOVENJ GRADCU

Župan Tilen Klugler se je danes na delovnih sestankih srečal z nekaterimi ministri Vlade RS, ki so se na Koroškem mudili na delovnem obisku. 

  • 7 oktober 2020
  • Število pogledov: 514
OBISK VLADE RS V SLOVENJ GRADCU

Že v zgodnjih jutranjih urah se je v Domu starejših občanov srečal z ministrom za delo, družino in socialne zadeve Janezom Ciglerjem Kraljem, s katerim sta se pogovarjala o možnostih širitve nastanitvenih kapacitet v domu in izgradnji varovanih stanovanj. Srečanje je nadaljeval na gradbiščih bazenskega kompleksa in bloka neprofitnih stanovanj, kjer se je sestal in o dinamiki del ter izvedbe projekta seznanil ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka, ki je županu tudi zagotovil izvajanje pogodbenega sofinanciranja za oba projekta. Župan se je udeležil tudi sestanka z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem, ki ga je v tem času v prostorih MOSG sprejel podžupan dr. Peter Pungartnik s strokovnimi službami. Minister Vrtovec je v delegaciji s seboj pripeljal tudi predstavnike Direkcije za infrastrukturo, sestanek pa so zaključili s spodbudnimi informacijami, da bo država kmalu pričela z izvajanjem pomembnih infrastrukturnih investicij na območju MOSG (cesta na Kope, pločnik proti Podgorju, nekaj mostov, v pripravi pa je tudi že projekt krožišča pri Anžiču). V Muzeju Huga Wolfa se je župan srečal tudi z ministrom za kulturo, dr. Vaskom Simonittijem, s katerim sta se pogovarjala o projektu letošnjega leta Huga Wolfa, spregovorila pa sta tudi o financiranju naših kulturnih ustanov, župan pa je tudi izrazil zadovoljstvo ob finančni pomoči, ki jo v obliki sofinanciranja obnove slovenjgraškega Kulturnega doma prispeva ministrstvo. Župan je delovna srečanja v Slovenj Gradcu sklenil z udeležbo na sestanku z ministrico za šolstvo, znanost in šport dr. Simono Kustec na Šolskem centru Slovenj Gradec, kjer se je sestala z ravnatelji srednjih šol in si ogledala eno večjih investicij na področju šolske infrastrukture, prizidkom Šolskega centra, za kar je župan izrazil hvaležnost v imenu lokalne skupnosti ter izpostavil, da gre za izjemno pridobitev za slovenjgraško in regijsko srednješolsko izobraževanje.

Skupaj z ministri se je župan udeležil tudi dogajanja ob stojnici, ki jo je Vlada RS postavila tokrat v nakupovalnem središču Mercator in na kateri občane seznanjajo z aplikacijo #Ostani zdrav.

V večernih urah se bo župan udeležil tudi zaključnega srečanja predstavnikov Vlade RS z vsemi koroškimi župani in ostalimi vabljenimi v Družbenem domu v Mežici.

Županove novice

POSEBNA OBVESTILA MOSG

POSEBNA OBVESTILA MOSG

Mestna občina Slovenj Gradec sporoča občankam in občanom, da so prostori uprave ter ostalih...

REDNA NOVINARSKA KONFERENCA ŽUPANA MOSG

REDNA NOVINARSKA KONFERENCA ŽUPANA MOSG

V četrtek, 14. januarja 2021 je župan MOSG Tilen Klugler sklical prvo letošnjo redno...

POJASNILO GLEDE POVIŠANJA CEN PROGRAMOV V VVZ

POJASNILO GLEDE POVIŠANJA CEN PROGRAMOV V VVZ

Na župana Mestne občine Slovenj Gradec se je obrnilo nekaj staršev v zvezi s podražitvijo...

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.