• Najlepše mestno jedro v Sloveniji

    Kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom.

  • 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

    Slovenj Gradec - zelena destinacija

Aktualne novice in obvestila

AKTIVIRANJE OBČINSKEGA ŠTABA CZ

V skladu z razglašeno epidemijo in akiviranjem občinskega načrta za zaščito in reševanje v primeru nalezljivih bolezni, je župan Tilen Klugler v ponedeljek, 19. oktobra 2020, sklical sestanek Občinskega štaba CZ, na katerem so občinske službe zastavile izhodišča za opravljanje aktivnosti občinske uprave in služb za zaščito v reševanje v posebnih pogojih. Na sestanku so bile sprejete naslednje odločitve:

  • 19 oktober 2020
  • Število pogledov: 1005

- Uprava Mestne občine Slovenj Gradec z datumom razglasitve epidemije spreminja način poslovanja s strankami. Vsi osebni sestanki ali srečanja s strankami se prekličejo, komunikacija pa poteka preko telefona ali elektronske pošte. Delovni čas uprave sicer ostaja nespremenjen. V delovnem času je uprava občanom na voljo na telefonski številki 02 88 121 10. Vloge in obrazci (https://bit.ly/2FGB3sr) bodo obravnavani tekoče, posredovani pa morajo biti po elektronski pošti na naslov info@slovenjgradec.si ali direktno pristojnemu referentu (ime.priimek@slovenjgradec.si), le izjemoma je vloge možno osebno oddati pri vstopnem okencu občinske uprave. Za zajezitev širjenja okužb bo na dopisni način organizirana tudi seja Mestnega sveta.

- V pripravi je nabor informacij o poslovanju javnih zavodov, šol in vrtcev. Vodstva smo pozvali, da pripravijo informacije o eventualnih spremembah poslovnega časa, poteka pouka ipd. ter nam to sporočijo. Po prejetju vseh podatkov bomo z njimi seznanili javnost.

- Občinske investicije, ki so v teku, se izvajajo dalje, ob upoštevanju ukrepov za preprečevanje okužb, enako velja tudi za upravne postopke.

- Uprava MOSG in Občinski štab CZ pozivata občanke in občane k doslednemu upoštevanju ukrepov, ki so v veljavi ob razglasitvi epidemije, saj lahko le z osebno odgovornostjo zaščitimo svoje zdravje in zdravje bližnjih. V danem trenutku ocenjujemo, da spomladanskih ukrepov (fizične ovire dostopa do otroških igrišč in javnih površin ipd.) ni potrebno ponovno izvajati, saj je ob uporabi zaščitnih sredstev, upoštevanju razdalje med osebami in dosledna higiena rok in kašlja možnost okužbe minimalna.

- Javnost bo o morebitnih dodatnih ukrepih obveščena na lokalno običajen način (elektronski in spletni mediji ter družbena omrežja), ponovno bo delujoča spletna stran http://www.slovenjgradec.si/Aktualno/Koronavirus, še naprej bomo spremljali dnevno stanje odkritih okužb s Covid-19, vse relevantne objave pa bomo posredovali tudi preko družbenega omrežja Facebook (https://www.facebook.com/MOSlovenjGradec) ter preko Koroškega radia.

- Za vse nejasnosti glede prehajanja meja statističnih regij, upoštevanje »policijske ure« ipd. lahko občani kontaktirajo Policijo na telefonski številki 01 514 70 01 oz. e-naslovu koronavirus@policija.si, v zvezi z ostalimi vprašanji pa tudi klicni center Nacionalnega instituta za javno zdravje na telefonski številki 080 14 04 (med 8. in 20. uro).

Občanke in občane pozivamo, da se ukrepov držijo, saj le na tak način lahko zagotovimo stabilno epidemiološko sliko ter prispevamo k čim hitrejši zaustavitvi širjenja novih okužb. 

Županove novice

POSEBNA OBVESTILA MOSG

POSEBNA OBVESTILA MOSG

Mestna občina Slovenj Gradec sporoča občankam in občanom, da so prostori uprave ter ostalih...

REDNA NOVINARSKA KONFERENCA ŽUPANA MOSG

REDNA NOVINARSKA KONFERENCA ŽUPANA MOSG

V četrtek, 14. januarja 2021 je župan MOSG Tilen Klugler sklical prvo letošnjo redno...

POJASNILO GLEDE POVIŠANJA CEN PROGRAMOV V VVZ

POJASNILO GLEDE POVIŠANJA CEN PROGRAMOV V VVZ

Na župana Mestne občine Slovenj Gradec se je obrnilo nekaj staršev v zvezi s podražitvijo...

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.