• Najlepše mestno jedro v Sloveniji

    Kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom.

  • 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

    Slovenj Gradec - zelena destinacija

Aktualne novice in obvestila

PRIŽIG LUČK IN PRAZNIČNI DECEMBER V SLOVENJ GRADCU

V Slovenj Gradcu se bodo skozi ves mesec december, kljub omejitvam pri organizaciji prireditev, zvrstili številni dogodki s katerimi Vamo bomo, spoštovane občanke, cenjeni občani, v sodelovanju z našim javnim zavodom Spotur, skušali pričarati praznično vzdušje v mestu.

  • 1 december 2020
  • Število pogledov: 1275

Tradicionalni prižig lučk, ki je običajno potekal v živo, se je zgodil v torek, 1. 12. in je na voljo za ogled na občinski spletni strani ter na socialnih omrežjih javnega zavoda Spotur in na občinski spletni strani: 

 

Od 1. decembra dalje bo v mestnem jedru Slovenj Gradca postavljen Božičkov nabiralnik, v katerega lahko otroci oddajo svoja pisma. Če bodo navedli svoj naslov, jim bo Božiček tudi odpisal.

 

Od 6. decembra dalje bo za en mesec zaživela nova spletna stran Praznični december v Slovenj Gradcu s povezavo iz občinske spletne strani, na kateri se bodo zvrstile različne praznične interaktivne vsebine, božično novoletne pravljice in zgodbice, plesne koreografije, kuharske delavnice, ….

 

V mestnem jedru bo od 15. decembra dalje postavljena praznična božična vas z božično - novoletnimi dekoracijami in kotički za fotografiranje. Pripravljamo tudi decembrsko nagradno igro Mestni vrtiljak, s katero bomo občane vzpodbudili k individualnemu raziskovanju mesta in njegovih skritih kotičkov v prazničnem decembru in pripravili lepe praktične nagrade.

 

Zadnji vikend pred božičem bomo v mestu organizirali manjšo božično tržnico s ponudbo prazničnih izdelkov.

 

Namesto tradicionalnega obiska Božička v mestu, kjer se je vedno zbralo veliko število otrok, se bo Božiček letos s svojim posebnim božičnim vozilom 23. decembra popeljal skozi  občino, obiskal bo vse mestne četrti in vaške skupnosti ter na daljavo pozdravil otroke. Darila in sladkarije jim bo pustil na v naprej dogovorjenih lokacijah v mestnih četrtih in vaških skupnostih, posebej pa bo obdaril tudi otroke v vrtcih in nekaj socialno ogroženih družin.

 

Tradicionalnega silvestrovanja na prostem, 31. decembra, torej letos ne bo, v zameno bomo pripravili silvestrovanje na spletu, s prazničnim županovim voščilom in posnetkom koncerta skupine DWAJG.

 

Letošnje decembrsko dogajanje v Slovenj Gradcu bo predvsem prilagojeno individualnemu doživljanju prazničnega vzdušja; v ta namen bomo na predlog nekaterih javnih zavodov izkoristili tudi izložbe v mestnem jedru in plakatna mesta, ki so bila drugače namenjena oglaševanju prireditev, ter na njih predstavili posebne praznične zgodbe.

 

Vsi dogodki in informacije o prazničnem decembru v Slovenj Gradcu bodo objavljeni na občinski spletni strani (www.slovenjgradec.si), na spletni javnega zavoda Spotur (www.spotur.si) ter na občinskem in drugih družbenih omrežjih (https://www.facebook.com/MOSlovenjGradec, https://www.facebook.com/spotursg).

 

Županove novice

POSEBNA OBVESTILA MOSG

POSEBNA OBVESTILA MOSG

Mestna občina Slovenj Gradec sporoča občankam in občanom, da so prostori uprave ter ostalih...

REDNA NOVINARSKA KONFERENCA ŽUPANA MOSG

REDNA NOVINARSKA KONFERENCA ŽUPANA MOSG

V četrtek, 14. januarja 2021 je župan MOSG Tilen Klugler sklical prvo letošnjo redno...

POJASNILO GLEDE POVIŠANJA CEN PROGRAMOV V VVZ

POJASNILO GLEDE POVIŠANJA CEN PROGRAMOV V VVZ

Na župana Mestne občine Slovenj Gradec se je obrnilo nekaj staršev v zvezi s podražitvijo...

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.