SL EN DE
  • Anja Slapničar, oblikovalka keramikeSkodelica iz glin in peskov s poplavljenih območij Slovenj Gradca

  • Licitacija hlodovine

  • Marec, mesec, ko praznujejo žene in matere

  • Semenji dan v mestu

  • doprsni kipFranc Ksaver Meško

  • Foto: Aleš MlačnikPoplave na Koroškem, avgust 2023

 
Search

Aktualne novice in obvestila

PRIŽIG LUČK IN PRAZNIČNI DECEMBER V SLOVENJ GRADCU

V Slovenj Gradcu se bodo skozi ves mesec december, kljub omejitvam pri organizaciji prireditev, zvrstili številni dogodki s katerimi Vamo bomo, spoštovane občanke, cenjeni občani, v sodelovanju z našim javnim zavodom Spotur, skušali pričarati praznično vzdušje v mestu.

  • 1 december 2020
  • Število pogledov: 3192

Tradicionalni prižig lučk, ki je običajno potekal v živo, se je zgodil v torek, 1. 12. in je na voljo za ogled na občinski spletni strani ter na socialnih omrežjih javnega zavoda Spotur in na občinski spletni strani: 

 

Od 1. decembra dalje bo v mestnem jedru Slovenj Gradca postavljen Božičkov nabiralnik, v katerega lahko otroci oddajo svoja pisma. Če bodo navedli svoj naslov, jim bo Božiček tudi odpisal.

 

Od 6. decembra dalje bo za en mesec zaživela nova spletna stran Praznični december v Slovenj Gradcu s povezavo iz občinske spletne strani, na kateri se bodo zvrstile različne praznične interaktivne vsebine, božično novoletne pravljice in zgodbice, plesne koreografije, kuharske delavnice, ….

 

V mestnem jedru bo od 15. decembra dalje postavljena praznična božična vas z božično - novoletnimi dekoracijami in kotički za fotografiranje. Pripravljamo tudi decembrsko nagradno igro Mestni vrtiljak, s katero bomo občane vzpodbudili k individualnemu raziskovanju mesta in njegovih skritih kotičkov v prazničnem decembru in pripravili lepe praktične nagrade.

 

Zadnji vikend pred božičem bomo v mestu organizirali manjšo božično tržnico s ponudbo prazničnih izdelkov.

 

Namesto tradicionalnega obiska Božička v mestu, kjer se je vedno zbralo veliko število otrok, se bo Božiček letos s svojim posebnim božičnim vozilom 23. decembra popeljal skozi  občino, obiskal bo vse mestne četrti in vaške skupnosti ter na daljavo pozdravil otroke. Darila in sladkarije jim bo pustil na v naprej dogovorjenih lokacijah v mestnih četrtih in vaških skupnostih, posebej pa bo obdaril tudi otroke v vrtcih in nekaj socialno ogroženih družin.

 

Tradicionalnega silvestrovanja na prostem, 31. decembra, torej letos ne bo, v zameno bomo pripravili silvestrovanje na spletu, s prazničnim županovim voščilom in posnetkom koncerta skupine DWAJG.

 

Letošnje decembrsko dogajanje v Slovenj Gradcu bo predvsem prilagojeno individualnemu doživljanju prazničnega vzdušja; v ta namen bomo na predlog nekaterih javnih zavodov izkoristili tudi izložbe v mestnem jedru in plakatna mesta, ki so bila drugače namenjena oglaševanju prireditev, ter na njih predstavili posebne praznične zgodbe.

 

Vsi dogodki in informacije o prazničnem decembru v Slovenj Gradcu bodo objavljeni na občinski spletni strani (www.slovenjgradec.si), na spletni javnega zavoda Spotur (www.spotur.si) ter na občinskem in drugih družbenih omrežjih (https://www.facebook.com/MOSlovenjGradec, https://www.facebook.com/spotursg).

 

Ste opazili težavo?

Povejte nam... Potrudili se bomo da težavo oz. predlog uspešno odpravimo ali uredimo.
CAPTCHA image
Zgornjo kodo vpišite v spodnje polje
Kje nas najdete
  • Šolska ulica 5
  • 2380 Slovenj Gradec
Uradne ure
  • Ponedeljek: 8.00 - 10.00, 11.00 - 14.30
  • Sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30
  • Petek: 8.00 - 12.00

Pridružite se nam na dogodkih

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.