SL EN DE
  • Anja Slapničar, oblikovalka keramikeSkodelica iz glin in peskov s poplavljenih območij Slovenj Gradca

  • Licitacija hlodovine

  • Marec, mesec, ko praznujejo žene in matere

  • Semenji dan v mestu

  • doprsni kipFranc Ksaver Meško

  • Foto: Aleš MlačnikPoplave na Koroškem, avgust 2023

 
Search

Aktualne novice in obvestila

PODELJENE NAGRADE HORUS 2020: ČESTITKE JKP KOMUNALA

Ponosni smo lahko, da je danes, 3. decembra 2020, naše javno komunalno podjetje Komunala Slovenj Gradec, prejelo slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS* v kategoriji srednje velika organizacija - neprofitne pravne osebe. Vodstvu in zaposlenim iskreno čestitamo.

  • 3 december 2020
  • Število pogledov: 2041
PODELJENE NAGRADE HORUS 2020: ČESTITKE JKP KOMUNALA

Danes so ob 9. uri v Mariboru na svečani virtualni podelitvi podelili letošnja priznanja in nagrade v okviru Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2020. Nagrade in priznanja podeljuje IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji. Tako želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju. Častni pokrovitelj nagrade je Aleksander Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor.

Na razpis HORUS 2020 je do 28. oktobra 2020 prispelo 14 vlog, od tega je za kategorijo Strateška nagrada prispelo šest vlog, za priznanje za Projekt štiri vloge in za Posebna priznanja – splošno štiri vloge. Vloge so bile v novembru poslane v ocenjevanje 19-tim neodvisnim strokovnjakom, ki so bili imenovani iz vrst organizatorjev, podpornih partnerjev projekta, strokovne in drugih javnosti. Ocenjevanje je potekalo v dveh krogih, za uvrstitev med finaliste so morali kandidati zbrati vsaj 51 % vseh možnih točk, kar pomeni, da so dejansko tekmovali tudi sami s seboj, ne glede na število kandidatov v kategoriji. Eden izmed kandidatov se ni uvrstil v finale. Poudarek je bil dan celovitim pristopom k družbeni odgovornosti, aktivnostim ter spremljanju učinkov. Ocenjevalna komisija je razglasila 13 finalistov ter podelila pet kamnitih nagrad (strateške nagrade), tri nagrade v obliki risb (projekti) in več posebnih priznanj. Same nagrade in priznanja bodo nagrajenci in finalist prejeli osebno in/ali po pošti v naslednjih dneh.

Strateško nagrado Horus 2020 v kategoriji profitnih pravnih oseb so prejela podjetja Press Clipping d.o.o., Nil d.o.o. in Nova kreditna banka Maribor d.d.. V kategoriji neprofitnih pravnih oseb sta strateške nagrade Horus 2020 prejela Zdravstveni dom Radeče in Javno podjetje Komunala Slovenj Gradec d.o.o., finalist pa je bila tudi Fakulteta za dizajn (samostojni visokošolski zavod, pridružena članica Univerze na Primorskem).

Priznanje za projekt Horus 2020 v kategoriji profitnih pravnih oseb je prejelo podjetje SSI Schaefer d.o.o., v kategoriji neprofitnih pravnih oseb pa Fakulteta za dizajn (samostojni visokošolski zavod, pridružena članica Univerze na Primorskem). Finalist je bilo tudi Hortikulturno društvo Maribor. V kategoriji novinarji predlogov za priznanja ni bilo. Posebno priznanje v kategoriji splošno pa so prejeli: mag. Danilo Burnač, Jurček Nowakk, Boris Krabonja in Marko Rakovnik.

Predsednica Ocenjevalne komisije nagrade Horus 2020 je bila Monika Rajšp, ki je ob podelitvi povedala: »Delo Ocenjevalne komisije je potekalo v dveh krogih, ocenjevali smo neodvisno, sodelovalo je 19 ocenjevalcev. Delo je bilo opravljeno strokovno in pravočasno, za kar se vsem sodelujočim ocenjevalcem iskreno zahvaljujem.« Člani ocenjevalne komisije, ki so delo opravili prostovoljno, so bili še: Jože Gornik, Matej Mušič, Jana Petkovšek Štakul, mag. Natalie C. Postružnik, Karidia Toure Zagrajšek, Alenka Zelenič, Vinko Nedelko, Tatjana Šeneker, mag. Viviana Žorž, mag. Danijela Kocuvan, Saša Vidmar, mag. Vesna Lešnik Štefotič, Simona Roškar, mag., Nataša Čebulj, Jože Smole, Lan Wudler, Marija Gale, mag., Breda Vodopija.

Pri projektu Horus je od leta 2009 dalje sodelovalo 40 strokovno-interesnih organizacij in medijev, sofinancerjev, ocenjevalo je več kot 90 strokovnjakov različnih strok, sodelovalo več kot 190 različnih kandidatov – od podjetij, zavodov, nevladnih organizacij, do posameznikov. Že vse od nastanka nagrade Horus Marko in Marika Pogačnik izdelujeta unikatna umetniška dela, polna pozitivnih vibracij, namenjenih spodbujanju uspešnega delovanja HORUS nagrajencev. Tako je nastal mozaik znanja, vrednot in sodelovanja, ki krepi razvoj družbene odgovornosti v Sloveniji.

Nagrade  zagotovo ne bi bilo, če je že vrsto let ne bi podpirali številni podporni partnerji, kot so: Slovensko društvo za odnose z javnostmi, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager, Štajerska gospodarska zbornica, Ameriška gospodarska zbornica, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije,  Slovensko združenje Združenih narodov za trajnostni razvoj, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Združenje socialna ekonomija Slovenije in drugi. Projekt letos sofinancira Urad Republike Slovenije za mladino. Partner klipinga je podjetje Press Clipping.

JKP Komunala Slovenj Gradec je na tekmovanju dosegla kar 88,62% točk.

Vsekakor je nagrada tudi odsev dobrega sodelovanja z lokalno skupnostjo in seveda vsemi občankami in občani, ki vsak po svojih močeh prispevate k udejanjanju družbene odgovornosti v praksi.

 

*Horus je bog, ki predstavlja višjo zavest planeta Zemlje in je odgovoren za razvoj človeštva, zato so ga izbrali kot simbol slovenske nagrade za družbeno odgovornost.

Ste opazili težavo?

Povejte nam... Potrudili se bomo da težavo oz. predlog uspešno odpravimo ali uredimo.
CAPTCHA image
Zgornjo kodo vpišite v spodnje polje
Kje nas najdete
  • Šolska ulica 5
  • 2380 Slovenj Gradec
Uradne ure
  • Ponedeljek: 8.00 - 10.00, 11.00 - 14.30
  • Sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30
  • Petek: 8.00 - 12.00

Pridružite se nam na dogodkih

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.