SL EN DE
  • Anja Slapničar, oblikovalka keramikeSkodelica iz glin in peskov s poplavljenih območij Slovenj Gradca

  • Licitacija hlodovine

  • Stol in miza (2011), akril in platnoBogdan Borčić

  • Semenji dan v mestu

  • doprsni kipFranc Ksaver Meško

  • Foto: Aleš MlačnikPoplave na Koroškem, avgust 2023

 
Search

Aktualne novice in obvestila

OBDAROVANJE V VVZ SLOVENJ GRADEC

Danes je župan Tilen Klugler obdaril otroke v VVZ Slovenj Gradec. Pred centralno enoto na Maistrovi so ga najmlajši prisrčno sprejeli in mu priredili krajši program.

  • 16 december 2020
  • Število pogledov: 966
OBDAROVANJE V VVZ SLOVENJ GRADEC

Darila, ki smo jih podelili (gre za motorične pripomočke, s katerimi bo poskrbljeno za izvrstno razgibavanje otrok), smo financirali s sredstvi, ki bi bila sicer porabljena za izvedbo božično-novoletnih prireditev, ki smo jih morali zaradi epidemije odpovedati. Darila so bila nakupljena in dostavljena v sodelovanju z našim javnim zavodom Spotur, otroci so se jih razveselili, župan pa je ob tem poudaril, da je v teh časih še posebej pomembna skrb za najmlajše, ki jim epidemija povzroča precejšen strah in socialno stisko. Mestna občina Slovenj Gradec bo v tem času z neizkoriščenimi načrtovanimi sredstvi finančno pomagala tudi trem družinam in na tak način nekoliko omilila stisko ob finančni negotovosti. Ob siceršnji skrbi (zavetišče za brezdomce, delilnica hrane, finančne dotacije, plačilo obveznega zdravstvenega zavarovanja za nezaposlene ipd.) za pomoči potrebne, se tako tudi lokalna skupnost pridružuje mnogim prostovoljnim in organiziranim humanitarnim aktivnostim, katerih namen je lajšati finančne in socialne težave, s katerimi se soočajo mnogi občani tudi sicer, ne le v času epidemije.

Tudi v proračunu za leto 2021 smo uspeli obdržati ali na novo vnesti kar nekaj novih postavk, s katerimi se ves čas trudimo izboljševati bivanjske standarde v naši mestni občini. Pomembna novost, ki nam jo je uspelo zagotoviti, je sofinanciranje aktivnosti športnega opismenjevanja za naše predšolske otroke: v celoti bomo namreč financirali tečaje plavanja za naše najmlajše ter delno sofinancirali tudi tečaje smučanja. Zavedamo se namreč, da so plavalne veščine življenjskega pomena, znanje smučanja pa je ob naravnih danostih, ki jih imamo, čudovita priložnost in način preživljanja prostega časa v naravi. Če nam epidemija torej ne bo preprečila tovrstnih aktivnosti v letu 2021, bodo naši najmlajši lahko uživali tako v bazenih kot tudi na snegu. Dodajmo še to, da so tudi sredstva za sofinanciranje šolskih potrebščin za otroke prve triade zagotovljena, vsem staršem pa želimo, da bi se lahko v prihajajočem letu nekoliko oddahnili od šolskih obveznosti, otroke pa predali v varstvo in oskrbo zavzetim vzgojiteljicam ter učiteljicam, ki si pouka želijo vsaj tako tako močno, kot si ga želijo naši najmlajši. 

 

 

DS

Ste opazili težavo?

Povejte nam... Potrudili se bomo da težavo oz. predlog uspešno odpravimo ali uredimo.
CAPTCHA image
Zgornjo kodo vpišite v spodnje polje
Kje nas najdete
  • Šolska ulica 5
  • 2380 Slovenj Gradec
Uradne ure
  • Ponedeljek: 8.00 - 10.00, 11.00 - 14.30
  • Sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30
  • Petek: 8.00 - 12.00

Pridružite se nam na dogodkih

«april 2024»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.