• Najlepše mestno jedro v Sloveniji

    Kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom.

  • 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

    Slovenj Gradec - zelena destinacija

Aktualne novice in obvestila

OBDAROVANJE V VVZ SLOVENJ GRADEC

Danes je župan Tilen Klugler obdaril otroke v VVZ Slovenj Gradec. Pred centralno enoto na Maistrovi so ga najmlajši prisrčno sprejeli in mu priredili krajši program.

  • 16 december 2020
  • Število pogledov: 213
OBDAROVANJE V VVZ SLOVENJ GRADEC

Darila, ki smo jih podelili (gre za motorične pripomočke, s katerimi bo poskrbljeno za izvrstno razgibavanje otrok), smo financirali s sredstvi, ki bi bila sicer porabljena za izvedbo božično-novoletnih prireditev, ki smo jih morali zaradi epidemije odpovedati. Darila so bila nakupljena in dostavljena v sodelovanju z našim javnim zavodom Spotur, otroci so se jih razveselili, župan pa je ob tem poudaril, da je v teh časih še posebej pomembna skrb za najmlajše, ki jim epidemija povzroča precejšen strah in socialno stisko. Mestna občina Slovenj Gradec bo v tem času z neizkoriščenimi načrtovanimi sredstvi finančno pomagala tudi trem družinam in na tak način nekoliko omilila stisko ob finančni negotovosti. Ob siceršnji skrbi (zavetišče za brezdomce, delilnica hrane, finančne dotacije, plačilo obveznega zdravstvenega zavarovanja za nezaposlene ipd.) za pomoči potrebne, se tako tudi lokalna skupnost pridružuje mnogim prostovoljnim in organiziranim humanitarnim aktivnostim, katerih namen je lajšati finančne in socialne težave, s katerimi se soočajo mnogi občani tudi sicer, ne le v času epidemije.

Tudi v proračunu za leto 2021 smo uspeli obdržati ali na novo vnesti kar nekaj novih postavk, s katerimi se ves čas trudimo izboljševati bivanjske standarde v naši mestni občini. Pomembna novost, ki nam jo je uspelo zagotoviti, je sofinanciranje aktivnosti športnega opismenjevanja za naše predšolske otroke: v celoti bomo namreč financirali tečaje plavanja za naše najmlajše ter delno sofinancirali tudi tečaje smučanja. Zavedamo se namreč, da so plavalne veščine življenjskega pomena, znanje smučanja pa je ob naravnih danostih, ki jih imamo, čudovita priložnost in način preživljanja prostega časa v naravi. Če nam epidemija torej ne bo preprečila tovrstnih aktivnosti v letu 2021, bodo naši najmlajši lahko uživali tako v bazenih kot tudi na snegu. Dodajmo še to, da so tudi sredstva za sofinanciranje šolskih potrebščin za otroke prve triade zagotovljena, vsem staršem pa želimo, da bi se lahko v prihajajočem letu nekoliko oddahnili od šolskih obveznosti, otroke pa predali v varstvo in oskrbo zavzetim vzgojiteljicam ter učiteljicam, ki si pouka želijo vsaj tako tako močno, kot si ga želijo naši najmlajši. 

 

 

DS

Županove novice

POSEBNA OBVESTILA MOSG

POSEBNA OBVESTILA MOSG

Mestna občina Slovenj Gradec sporoča občankam in občanom, da so prostori uprave ter ostalih...

REDNA NOVINARSKA KONFERENCA ŽUPANA MOSG

REDNA NOVINARSKA KONFERENCA ŽUPANA MOSG

V četrtek, 14. januarja 2021 je župan MOSG Tilen Klugler sklical prvo letošnjo redno...

POJASNILO GLEDE POVIŠANJA CEN PROGRAMOV V VVZ

POJASNILO GLEDE POVIŠANJA CEN PROGRAMOV V VVZ

Na župana Mestne občine Slovenj Gradec se je obrnilo nekaj staršev v zvezi s podražitvijo...

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.