• Najlepše mestno jedro v Sloveniji

    Kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom.

  • 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

    Slovenj Gradec - zelena destinacija

Aktualne novice in obvestila

PRISTOP K PROJEKTU "DOJENJU PRIJAZNO MESTO"

Svečani dogodek se je odvil 16.06.2021 ob 11.30 uri v prostorih Andeškega hrama v Slovenj Gradcu na Glavnem trgu 28a, kjer sta župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler in župan občine Mislinja Bojan Borovnik podpisala svečano izjavo.
  • 16 junij 2021
  • Število pogledov: 408
PRISTOP K PROJEKTU "DOJENJU PRIJAZNO MESTO"

Namen projekta je vzpostavitev partnerskega podpornega okolja v lokalni skupnosti za povečanje pogostosti dojenja pri vseh starostnih skupinah otrok na celotnem področju mesta. S tem bomo omogočili raven zdravja pri dojenih otrocih, materah in celotni družbi. S skupnostim pristopom bomo pripomogli tudi k odpravi neenakosti , vzpostavili boljše zdravje in bolj zdravo okolje ter tudi splošni dolgotrajni napredek. S tem bomo vzpostavili zavedanje, da lokalna skupnost spoštuje želje svojih občanov, ceni prednost dojenja za zdravje otrok, družine in skupnosti. V projektu sodelujejo partnerji ZD Slovenj Gradec, SB Slovenj Gradec, Koroške lekarne, zasebna praksa Marije Mesner – pediatrinja, zasebna praksa Miroslave Cajnkar Kac - šolska in mladinska zdravnica.

Na dogodku so spregovorili:

- župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler,
- župan občine Mislinja Bojan Borovnik,
- predsednica Nacionalnega odbora za spodbujanje dojenja prim. Andreja Tekauc Golob,
- pomočnica direktorja UNICEF Slovenija Alenka Jež Heinc,
- direktorica ZD Slovenj Gradec Marjeta Vaupot,
- direktorica Koroških Lekarn mag. Irena Pušnik,
- pomočnica direktorja za zdravstveno nego SB SG Jelena Čubra,
- zdravnica šolske medicine Miroslava Cajnkar – Kac,
- pediatrinja Marija Mesner,
- pediatrinja Simona Lesnjak Dermol.

 

Kot je ob tej priložnosti dejal župan Klugler, si v "Slovenj Gradcu vedno trudimo slediti izzivom in biti vedno odprti za projekte, katerih cilj in namen je izboljšati kakovost bivanja in ki občankam in občanom na kakršen koli način olajšajo vsakodnevno življenje, jih izobražujejo, usmerjajo in kažejo načine za kakovostno preživljanje bodisi prostega časa ali pa, v konkretnem primeru, izboljšanje kvalitete in zdravja v pomembnem življenjskem obdobju za naše najmlajše občane in hkrati najpogumnejše, torej njihove mlade mamice in starše."

V Slovenj Gradcu se že dolgo trudimo oblikovati takšno podporno okolje, ki zagotavlja zdrav način življenja, ki družinam omogoča skladen in miren razvoj in delovanje, kjer se tako starši kot tudi otroci zavedajo naporov lokalne skupnosti, kar je tisto, s čimer si lahko lokalna skupnost tudi pridobi zaupanje svojih občanov v najširšem pomenu besede. Dejstvo, da je Slovenj Gradec eno od štirih slovenskih mest, ki je že v začetku pristopilo k izvajanju projekta, to potrjuje.

Župan Tilen Klugler je ob dogodku izrazil zadovoljstvo, »da se je v projekt, ki ga bomo danes pospremili na pot, vključilo toliko deležnikov, ki bodo vsak po svojih močeh in po strokovni plati bdeli nad njegovim udejanjenjem, predvsem gre tukaj zahvala našemu Zdravstvenemu domu s partnerji, zasebnimi koncesionarkami in pa ostalim javnim institucijam, bolnišnici, Koroškim lekarnam in predvsem tudi deležnikom z nacionalnega nivoja, Odboru za spodbujanje dojenja, Ministrstvu za zdravje in Unicef Slovenija.«

Prepričan je, da bodo vsi vključeni v projekt za udeleženke in njihove otroke odlično poskrbeli, zaželel jim je veliko zdravja in srečnih trenutkov, novopečenim mamicam pa čim manj stresno prvo obdobje starševstva in čimmanj negotovosti, pri čemer bodo seveda izdatno pomagali nasveti strokovnjakinj.

Gre torej za »dejavnost, ki bo marsikomu spremenila način življenja, zato je tudi v vzgojnem in izobraževalnem smislu to pravzaprav bolj šola vseživljenjskega učenja, širine, razgledanosti in veselje ob lepih trenutkih, ki jih bodo ob tem doživljali«, je svoj nagovor sklenil župan.

Odslej si bodo mlade mamice ob sprehodu v mestnem jedru lahko oddahnile: v Andeškem hramu jih namreč čakata dojilnica in previjalnica, kjer bodo lahko poskrbele za svoje malčke.

 

DS


Dokumenti za prenos

Županove novice

POSEBNA OBVESTILA MOSG

POSEBNA OBVESTILA MOSG

Evidenca potrjenih primerov Covid-19 v MOSG po podatkih NIJZ na dan 30.11.2021 do 10. ure...

PRIŽGALI SMO PRVO ADVENTNO SVEČO

PRIŽGALI SMO PRVO ADVENTNO SVEČO

Na prvo adventno nedeljo, 28. novembra, smo ob 17. uri prižgali prvo adventno svečo v...

OTVORITEV PRENOVLJENEGA HIPERMARKETA MERCATOR

OTVORITEV PRENOVLJENEGA HIPERMARKETA MERCATOR

Danes, v četrtek, 25. novembra, je župan Tilen Klugler predsedniku uprave družbe Mercator,...

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.