SL EN DE
  • Anja Slapničar, oblikovalka keramikeSkodelica iz glin in peskov s poplavljenih območij Slovenj Gradca

  • Licitacija hlodovine

  • Stol in miza (2011), akril in platnoBogdan Borčić

  • Semenji dan v mestu

  • doprsni kipFranc Ksaver Meško

  • Foto: Aleš MlačnikPoplave na Koroškem, avgust 2023

 
Search

Aktualne novice in obvestila

INFORMATIVNI SPLETNI PORTAL »WWW.SGLASNIK.SG«

SGlasnik vabi k spletnemu brskanju in soustvarjanju vsebin

  • 27 september 2021
  • Število pogledov: 690
INFORMATIVNI SPLETNI PORTAL »WWW.SGLASNIK.SG«

Prihodnje leto bomo v mesecu septembru obeležili desetletje od tedaj, ko je prva številka SGlasnika priromala do poštnih nabiralnikov vseh gospodinjstev naše mestne občine.

V času, odkar izhaja, se je SGlasnik izkazal kot eden osnovnih virov informacij o dogajanju v lokalni skupnosti. Že po svojem izvornem poslanstvu pa je mnogo več, kot zgolj občinsko glasilo. Je naš sopotnik in kronist dosežkov in uspehov naših občank in občanov, z obilico informacij pa nudi bogat arhiv vsega, na kar smo lahko v Slovenj Gradcu in širše, v Mislinjski dolini in na Koroškem, ponosni in za kar želimo, da postane dediščina našim zanamcem, ki bodo v arhivskih izvodih SGlasnika našli zanimivosti iz življenj svojih staršev, someščanov, prijateljev, sorodnikov in znancev.

Čeprav so bile elektronske datoteke posameznega izvoda na voljo na spletu v arhivskem formatu PDF že od prve izdaje dalje, pa je po desetletju tiskane izdaje Sglasnika napočil čas, da ga v celoti preselimo tudi na splet. Zavedamo se, da ima tiskovina omejen rok aktualnosti in da jih vse preveč konča med odpadnim papirjem. Spletna izdaja pa bo razširila naš domet daleč preko občinskih meja, povečala dosedanje število bralcev in ostala dostopna vsak dan v mesecu, na vseh (tudi mobilnih) napravah.

Še en razlog je, da smo SGlasniku poiskali prostor tudi na spletu. Za tako številne dogodke in prireditve, ki jih v naši mestni občini prirejajo bodisi občina, njeni javni zavodi in vsi ostali organizatorji, je bil tiskan mesečni napovednik dogodkov preprosto premalo ažuren, saj se nam je žal  prevečkrat zgodilo, da vas na kakšno od prireditev nismo mogli več povabiti v tiskani izdaji. Težava je seveda tudi veliko število drugih portalov in koledarjev, družbenih omrežij in spletnih strani organizatorjev dogodkov, da bi občan med razpršenimi vsebinami uspel najti informacije o tem, kar ga zanima. Odslej bo portal SGLASNIK.SG ponujal prav to: vse informacije o dogodkih in prireditvah na enem spletnem naslovu in pod eno streho. Prav tako pa bo lahko bralec Sglasnika na portalu prebiral razširjene članke, za katere v tiskani izdaji žal ni dovolj prostora.

Vljudno vas torej vabimo, da portal SGLASNIK.SG sprejmete, kot ste sprejeli tudi tiskan časopis. Če ste z vsebinami ali s svojimi pobudami in mnenji soustvarjali in sooblikovali že dosedanje izvode našega SGlasnika, bo vaše sodelovanje sedaj še toliko bolj dobrodošlo, saj bomo v uredništvu le na takšen način lahko aktualni in ažurni, seveda pa bodo tudi informacije o vaših aktivnostih do občank in občanov z vašo ažurnostjo in aktualnostjo prispele pravočasno, kar je naš skupni cilj.

Pri WWW.SGLASNIK.SG vas pričakujemo in se veselimo vašega odziva.

 

Dušan Stojanovič,
odnosi z javnostmi MOSG

Ste opazili težavo?

Povejte nam... Potrudili se bomo da težavo oz. predlog uspešno odpravimo ali uredimo.
CAPTCHA image
Zgornjo kodo vpišite v spodnje polje
Kje nas najdete
  • Šolska ulica 5
  • 2380 Slovenj Gradec
Uradne ure
  • Ponedeljek: 8.00 - 10.00, 11.00 - 14.30
  • Sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30
  • Petek: 8.00 - 12.00

Pridružite se nam na dogodkih

«april 2024»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.