• Najlepše mestno jedro v Sloveniji

    Kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom.

  • 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

    Slovenj Gradec - zelena destinacija

Aktualne novice in obvestila

OB 5. OKTOBRU - SVETOVNEM DNEVU UČITELJEV

Letos UNESCO vabi k praznovanju svetovnega dneva učiteljev pod naslovom Učitelji v središču okrevanja pri izobraževanju. Ta tema je bila izbrana, da odraža vlogo, ki jo imajo učitelji v času krize COVID-19, in poudarja podporo, ki jo potrebujejo, da v celoti prispevajo k okrevanju izobraževanja.

  • 5 oktober 2021
  • Število pogledov: 216
OB 5. OKTOBRU - SVETOVNEM DNEVU UČITELJEV

Naj najprej izrazim iskrene čestitke in hvaležnost vsem dosedanjim, še posebej pa letošnjim prejemnicam in prejemnikom Vrunčevih odličij, ki smo jih podelili ob občinskem prazniku.

Pravzaprav je naklonjenost lokalne skupnosti zaposlenim v vzgoji in izobraževanju, vsem našim ustanovam, od vrtcev, preko osnovnih, do srednjih šol, v zadnjem obdobju našega mesta pa tudi fakultet, razvidna iz pozornosti, ki jo kot lokalna skupnost namenjamo temu področju, nenazadnje pa tudi družbenim dejavnostim nasploh. Tako skozi proračunska vlaganja, kot tudi skozi vso podporo, ki jo izkazujemo vašim projektom ter hvaležnost, ki jo delimo ob vaših uspehih. Ker vaši uspehi so tudi naši uspehi. Vzgoja, izobraževanje, učenje za življenje. Vsak mladostnik, ki zaključi šolanje, je zgodba zase. Nekateri ostanejo doma, druge po domovini ali svetu ponesejo ambicije, želje in priložnosti. A vsem je enako to, da so prva znanja osvajali z vašo pomočjo, v našem Slovenj Gradcu.

Naklonjenost lokalne skupnosti se kaže tudi v tem, da smo ena redkih, če ne kar edina slovenska občina, ki že skoraj šest desetletij, vse od leta 1963, podeljuje posebna občinska odličja za področje vzgoje in izobraževanja. Vrunčevih odličij pa tudi nismo preimenovali. Še vedno se imenujejo po Franju Vrunču Buzdu, učitelju, ki je kot talec plačal najvišjo ceno za ohranitev vrednot slovenstva, svobode in boja proti okupatorju.

Prav vrednote pa so tiste, ki se jih moramo truditi ohraniti in ubraniti tudi v preteklih dveh letih, ki sta jih zaznamovali pandemija kovida in nova družbena načela, ki so praktično čez noč spremenila naše poglede na vse, tudi na izobraževanje. Pri slednjem ste bili tudi pedagoške delavke in delavci postavljeni v nezavidljiv položaj, pri katerem ste se morali, skupaj z učenkami in učenci, dijakinjami in dijaki ter vašimi varovankami in varovanci, zelo hitro prilagoditi novim razmeram in se organizirati v prid nemotenemu izvajanju izobraževalnih procesov, za kar smo vam v lokalni skupnosti še posebej hvaležni.

Iskrena hvala torej in čestitke ob vašem prazniku – svetovnem dnevu učiteljev, v imenu mestnega sveta, občinske uprave in seveda v imenu vseh občank in občanov mestne občine Slovenj Gradec.

 

S spoštovanjem.

Tilen Klugler,
župan MO Slovenj Gradec

Županove novice

POSEBNA OBVESTILA MOSG

POSEBNA OBVESTILA MOSG

Evidenca potrjenih primerov Covid-19 v MOSG po podatkih NIJZ na dan 30.11.2021 do 10. ure...

PRIŽGALI SMO PRVO ADVENTNO SVEČO

PRIŽGALI SMO PRVO ADVENTNO SVEČO

Na prvo adventno nedeljo, 28. novembra, smo ob 17. uri prižgali prvo adventno svečo v...

OTVORITEV PRENOVLJENEGA HIPERMARKETA MERCATOR

OTVORITEV PRENOVLJENEGA HIPERMARKETA MERCATOR

Danes, v četrtek, 25. novembra, je župan Tilen Klugler predsedniku uprave družbe Mercator,...

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.