SL EN DE
  • Anja Slapničar, oblikovalka keramikeSkodelica iz glin in peskov s poplavljenih območij Slovenj Gradca

  • Licitacija hlodovine

  • Stol in miza (2011), akril in platnoBogdan Borčić

  • Semenji dan v mestu

  • doprsni kipFranc Ksaver Meško

  • Foto: Aleš MlačnikPoplave na Koroškem, avgust 2023

 
Search

Aktualne novice in obvestila

OBVESTILO O DELOVANJU OBČINSKE UPRAVE MO SLOVENJ GRADEC

V skladu z vladnimi ukrepi za zajezitev širjenja okužb s Covid-19 sporočamo, da osebni obiski strank v času porasta okužb niso omogočeni. Strankam smo na voljo preko telefona (02 88 121 10), elektronske pošte (info@slovenjgradec.si ali ime.priimek@slovenjgradec.si, pri čemer vstavite ime in priimek zaposlenega, ki ga želite kontaktirati). Za nujne zadeve lahko stranke zaprosijo tudi za spletni sestanek preko Zooma, katerega povezavo bodo prejeli in se s strokovnimi službami pogovorili preko spleta.

  • 22 november 2021
  • Število pogledov: 1021

Povzetek iz navodil Ministrstva za javno upravo:

Trenutno veljavni ukrepi omogočajo vlaganje vlog v uradnih prostorih organa le, kadar je s področnimi zakoni določeno, da se konkretne vloge vložijo samo pri organih, in pod pogojem, da so se vložniki predhodno naročili. V času trajanja začasnih ukrepov organ v uradnih prostorih ne sprejema (pisnih ali ustnih) vlog, razen v prej omenjenih primerih. Organ v skladu z Odlokom omogoča naročanje po telefonu in po elektronski poti, telefonsko številko in elektronski naslov objavi na javno dostopnem mestu in na spletni strani.

Zaradi olajšanja vlaganja vlog in zavarovanja pravega položaja je vložnikom omogočeno, da vloge začasno vložijo po elektronski poti brez kvalificiranega elektronskega podpisa. Organ takšne vloge vzame v obravnavo, če ni dvoma o njihovi pristnosti oziroma če ni podanih okoliščin zaradi katerih se poraja dvom v pravo in resnično voljo vložnika. V primeru dvoma se pristnost lahko ugotavlja oziroma preverja tudi z navajanjem uradno dodeljene identifikacijske številke (npr. EMŠO, davčna številka) ali drugega enoličnega identifikatorja. Če s tem dvom ni odpravljen, se v skladu z Zakonom o splošnem upravnem postopku zahteva formalna potrditev pristnosti (gl. tretji odstavek 67. člena). Ne glede na začasni ukrep, organ ne more vzeti v obravnavo vloge, če oziroma dokler dvomi v njeno pristnost. Enako velja za skenirane vloge (kot kopije fizičnega izvirnika, na katerem je lastnoročni podpis), ki so poslane po elektronski poti.

Z namenom preprečevanja vstopa v uradne prostore zaradi varovanja zdravja udeležencev ustne obravnave (uradnih oseb, strank in njihovih zastopnikov, prič, izvedencev) se omogoča, da organ iz ustne obravnave izključi zainteresirano javnost.

Ob navedenih ukrepih iz Odloka je treba pri procesnih dejanjih v upravnih zadevah upoštevati tudi ukrepe določene z drugimi predpisi, kot so na primer ukrep obveznega izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja, obvezne uporabe zaščitne maske in podobno. Ukrepi po Odloku se dopolnjujejo z ostalimi ukrepi, ki zasledujejo enak namen.

Ste opazili težavo?

Povejte nam... Potrudili se bomo da težavo oz. predlog uspešno odpravimo ali uredimo.
CAPTCHA image
Zgornjo kodo vpišite v spodnje polje
Kje nas najdete
  • Šolska ulica 5
  • 2380 Slovenj Gradec
Uradne ure
  • Ponedeljek: 8.00 - 10.00, 11.00 - 14.30
  • Sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30
  • Petek: 8.00 - 12.00

Pridružite se nam na dogodkih

«april 2024»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.