• Najlepše mestno jedro v Sloveniji

    Kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom.

  • 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

    Slovenj Gradec - zelena destinacija

Aktualne novice in obvestila

IZGRADNJA VARNE ŠOLSKE POTI PAMEČE-TROBLJE IN GRADIŠČE

Mestna občina Slovenj Gradec je na 5. Javni poziv EKSRP za izbor operacij, za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju lokalne akcijske skupine Mislinjske in Dravske doline LAS MDD (2014-2020) prijavila projekt »Izgradnja varne šolske poti«. Včeraj si je gradbišče ogledal tudi župan Tilen Klugler.

  • 1 december 2021
  • Število pogledov: 456
IZGRADNJA VARNE ŠOLSKE POTI PAMEČE-TROBLJE IN GRADIŠČE

Po potrditvi projektnega predloga na ravni LAS MDD, katere vodilni partner je Mestna občina Slovenj Gradec, je bil le ta poslan v dokončno odobritev na Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj podeželja. Nepovratna sofinancirana sredstva bodo zagotovljena iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Organ upravljanja, pristojen za izvajanje pomoči iz EKSRP je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP).

Predmet investicije je izgradnja varne šolske poti na območju Mestne občine Slovenj Gradec, na lokaciji naselja Gradišče in Pameče-Troblje. Predvidena je obnova ceste LC 377191 in izgradnja hodnika za pešce v skupni dolžini cca. 740 m, ki bo povezoval obrobne dele naselja z vaškim jedrom Pameče-Troblje, v katerem se nahajajo trgovina, gasilski dom, stanovanjske stavbe, vrtec, šola, in ki predstavlja osrednji prostor za uporabnike, tako dnevne, kot tudi tiste, ki se sprehajajo skozi njega in so občasni uporabniki.

 

Projekt »Izgradnja varne šolske poti« ima širok vpliv na razvoj naselij Pameče-Troblje in Gradišče. S samo ureditvijo bomo izboljšali kakovost življenja za vse občane občine ter zagotovili enakovrednejše bivalne pogoje občanom na podeželskem območju omenjenih naselij. Investicija bo zadovoljevala potrebe lokalnih povezav, zmanjšala se bo količina prašnih delcev, kar bo pozitivno vplivalo na zdravje ljudi, z ureditvijo se bo uredila varna šolska pot. Urejena cestna infrastruktura bo pomenila, ne le boljšo povezavo, temveč tudi večjo prometno varnost samih udeležencev v prometu. Z izvedbo projekta bomo izboljšali tudi dostop do turistično pomembnejših območij, kulturnih in športnih dogodkov, ki se odvijajo v vaškem jedru Pameče-Troblje in s tem povečali obisk in frekvenco prireditev. Ker lokalno prebivalstvo prehaja vedno bolj na motorizirano gibanje, bo imela ureditev pozitiven vpliv na počutje udeležencev v prometu. in omogočila varno dostopnost centraliziranega dela naselja. Predvsem bo omogočila otrokom varno pot do šole in vrtca.


Zaključek projekta, ki ga sofinancirata Evropska unija, iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija, v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, je predviden v aprilu 2022.

 


 

Skupna ocenjena vrednost projekta z DDV

Odobrena višina zneska sofinanciranja EKSRP

286.594,71 €

184.435,70 €Županove novice

POSEBNA OBVESTILA MOSG

POSEBNA OBVESTILA MOSG

Evidenca potrjenih primerov Covid-19 v MOSG po podatkih NIJZ na dan 11.1.2022 do 18....

TRADICIONALNA OBDARITEV PRVOROJENIH V LETU 2022

TRADICIONALNA OBDARITEV PRVOROJENIH V LETU 2022

Z oddelka za ginekologijo in porodništvo Splošne bolnišnice Slovenj Gradec...

TRADICIONALNI SPREJEM UPOKOJENCEV OBČINSKE UPRAVE

TRADICIONALNI SPREJEM UPOKOJENCEV OBČINSKE UPRAVE

Vsakoletno novoletno srečanje z nekdanjimi zaposlenimi je vedno prisrčno. Čeprav je bilo objemov...

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.