SL EN DE
  • Anja Slapničar, oblikovalka keramikeSkodelica iz glin in peskov s poplavljenih območij Slovenj Gradca

  • Licitacija hlodovine

  • Stol in miza (2011), akril in platnoBogdan Borčić

  • Gremo v mesto

  • doprsni kipFranc Ksaver Meško

  • Foto: Aleš MlačnikPoplave na Koroškem, avgust 2023

 
Search

Aktualne novice in obvestila

PRIČELI SO SE DNEVI CEPLJENJA

Pred nami so praznični dnevi, ki kar kličejo po druženju, izmenjavi pozdravov, dobrih želja in voščil. Dnevi, ko se bomo srečevali s starši, sorodniki, svojci, prijatelji. S tem pa bo tudi več možnosti za okužbo z virusom SARS-CoV-2. Prijetna praznična snidenja so lahko ob upoštevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in drugih zaščitnih ukrepov bistveno varnejša. Vsi, prav vsi, lahko prispevamo k zajezitvi širjenja, če dosledno in pravilno skrbimo za higieno kašlja, umivanje in razkuževanje rok, upoštevamo medsebojno razdaljo in nosimo zaščitno masko.

  • 19 december 2021
  • Število pogledov: 1037
PRIČELI SO SE DNEVI CEPLJENJA

Izjemnega pomena je, da v primeru pojava simptomov prehladnega obolenja ostanemo doma in čim prej opravimo PCR-testiranje, četudi smo cepljeni ali smo bolezen že preboleli.

Razumemo, da je skrb za zdravje v normalnih časih stvar vsakega posameznika, v času epidemije pa postane še toliko bolj stvar skupnosti. Zato naša pozornost ne more biti namenjena zgolj posameznikom, temveč ukrepi zadevajo celotno skupnost. Znanost je namreč tista, ki ji v teh razmerah moramo zaupati. Nasprotujoče si informacije pa z željo po senzacionalizmu delujejo pogosto ali predvsem zavajajoče.

V dnevih cepljenja, ki jih je v zadnjih dneh iztekajočega se leta 2021 pripravilo Ministrstvo za zdravje v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in zdravstvenimi ustanovami po vsej državi, tudi na območju statistične regije Koroška, vas vabimo, da se pridružite vsem, ki so se že odločili zaščititi pred najtežjimi oblikami prebolevanja bolezni covid-19, saj si želimo, da v novo leto 2022 zakorakamo bolj sproščeno in z manjšimi družbenimi posledicami.

Korošci si znamo prisluhniti. Prebili smo se že skozi mnoge izzive, zato smo prepričani, da se lahko tudi v teh neobičajnih in neprijetnih časih obnašamo odgovorno, sočutno in razumno. Zato naj bodo dnevi cepljenja motivacija tistim, ki odločitve bodisi niste želeli ali zmogli sprejeti že prej. Cepite se lahko v vseh svojih najbližjih zdravstvenih ustanovah, ki bodo v teh dneh delovale tudi dlje kot običajno, tudi ob podpori lokalnih skupnosti in regijskih institucij.

Zdravstveni dom Slovenj Gradec  v dnevih cepljenja od 19. do 23. decembra slednja izvaja po razširjenem urniku. Cepljenje je možno v Zdravstvenem domu Slovenj Gradcu od danes, 19. decembra dalje med 7. in 20. uro, 21. in 22. decembra pa bo cepljenje mogoče 24 ur, torej tudi med 20. in 8. uro zjutraj.

Vsem želimo lepo preživete božične in novoletne praznike, v upanju na lepše in boljše novo leto pa vam kličemo: ukrenimo vse, da ostanemo zdravi! 

Stopimo skupaj. Varno in zdravo v novo leto.




Koroški zdravstveni domovi,
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec,
Nacionalni inštitut za javno zdravje, Območna enota Ravne na Koroškem in
Svet županov koroške regije

 


Ste opazili težavo?

Povejte nam... Potrudili se bomo da težavo oz. predlog uspešno odpravimo ali uredimo.
CAPTCHA image
Zgornjo kodo vpišite v spodnje polje
Kje nas najdete
  • Šolska ulica 5
  • 2380 Slovenj Gradec
Uradne ure
  • Ponedeljek: 8.00 - 10.00, 11.00 - 14.30
  • Sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30
  • Petek: 8.00 - 12.00

Pridružite se nam na dogodkih

«april 2024»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.