SL EN DE
  • Anja Slapničar, oblikovalka keramikeSkodelica iz glin in peskov s poplavljenih območij Slovenj Gradca

  • Licitacija hlodovine

  • Marec, mesec, ko praznujejo žene in matere

  • Semenji dan v mestu

  • doprsni kipFranc Ksaver Meško

  • Foto: Aleš MlačnikPoplave na Koroškem, avgust 2023

 
Search

Aktualne novice in obvestila

PARTNERSTVO ZA POHORJE

Projekt, med katerega 21 ustanovnimi partnerji ter 6 člani in partnerji je tudi MO Slovenj Gradec, po dveh letih delovanja dokazuje, da je vizijo povezanega Pohorju moč zarisati na turistični zemljevid sveta.

  • 22 december 2021
  • Število pogledov: 573

Pri projektu so izdelali temelje blagovne znamke in celostno grafično podobo Pohorja, krovno spletno stran destinacije, turistično karto, turistične informacijske table, zloženko in nov video destinacije Pohorje. Povsem na novo pa so označili 7 krožnih kolesarskih povezav med centri na Pohorju ter Pohorsko kolesarsko transverzalo in Slovensko turno kolesarsko pot v skupni dolžini 240 km. Pripravljajo tudi idejno zasnovo za povezovalni trail med bike parki in smernice za postavitev enotne urbane opreme na Pohorju.

Vse naštete novosti so rezultat aktivnega povezovanja med partnerji, predvsem pa zaupanja. Regionalni razvojni agenciji za Podravje - Maribor je bila zaupana koordinacija Partnerstva, ki danes zajema 21 ustanovnih partnerjev, 6 članov ter drugih partnerjev, brez katerih sodelovanje ne bi bilo mogoče.

V času priprave Strategije razvoja in trženja ponudbe Destinacije Pohorja 2021–2027 je bilo na 70 srečanjih vključenih več kot 200 različnih deležnikov.

Eden izmed skupnih produktov, ki se ga lahko razveselimo že v naslednjih dneh je skupna smučarska karta. Skupna 4-dnevna smučarska vozovnica, ki enkrat v času veljavnosti omogoča smučanje tudi na enem izmed petih partnerskih pohorskih smučišč, je eden izmed ciljev nove strategije Pohorja, ki se dejansko uresničuje v praksi. S ciljnim trženjem in krepitvijo prepoznavnosti bo tovrstna vozovnica turistični produkt Destinacije Pohorje, ki bo povezoval ponudnike in jim omogočil povezano skupno promocijo, hkrati pa smučarjem omogočil raznolikost doživetij, ki izhajajo iz specifične  ponudbe posameznega centra.

Seveda pa tudi v prihodnje ne bo manjkalo možnosti za črpanje sredstev, med njimi so razvojne spodbude s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki bodo namenjene za prestrukturiranje gorskih centrov, višje kakovosti nastanitvene infrastrukture, razvoju javne turistične infrastrukture, nadgradnji zelene sheme, podpori za področje kulturne dediščine, upravljanju in razvoju vodilnih destinacij, javni turistični infrastrukturi ter digitalizaciji poslovanja. V okviru predvidenih aktivnosti je precej priložnosti tudi za Destinacijo Pohorje, ki predstavlja zeleno oazo za odklop od vsakdana ter nudi izjemne možnosti za aktivnosti na prostem ter za šport in z njim povezane dogodke.

Želja vseh deležnikov je, da destinacija Pohorje postane privlačen cilj za pobeg iz stresnega v zeleno, pristno, prostrano, varno, udobno, mistično, vključujoče, prijazno, mogočno naravno okolje pohorskih gozdov – oazo miru in umika pred vsakodnevnimi skrbmi in tegobami.

Ste opazili težavo?

Povejte nam... Potrudili se bomo da težavo oz. predlog uspešno odpravimo ali uredimo.
CAPTCHA image
Zgornjo kodo vpišite v spodnje polje
Kje nas najdete
  • Šolska ulica 5
  • 2380 Slovenj Gradec
Uradne ure
  • Ponedeljek: 8.00 - 10.00, 11.00 - 14.30
  • Sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30
  • Petek: 8.00 - 12.00

Pridružite se nam na dogodkih

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.