SL EN DE
  • Anja Slapničar, oblikovalka keramikeSkodelica iz glin in peskov s poplavljenih območij Slovenj Gradca

  • Licitacija hlodovine

  • Marec, mesec, ko praznujejo žene in matere

  • Semenji dan v mestu

  • doprsni kipFranc Ksaver Meško

  • Foto: Aleš MlačnikPoplave na Koroškem, avgust 2023

 
Search

Aktualne novice in obvestila

OB SVETOVNEM DNEVU CIVILNE ZAŠČITE

1.marec je svetovni dan civilne zaščite. V času epidemije, drugih naravnih katastrof, vojne, v vseh izrednih razmerah, civilna zaščita povzame naloge zaščite in reševanja civilnega prebivalstva.

  • 1 marec 2022
  • Število pogledov: 778
OB SVETOVNEM DNEVU CIVILNE ZAŠČITE

Še posebej v času širjenja nalezljive bolezni Covid-19, je javnost na civilno zaščito postala bolj pozorna. Mnogim sporočilom, s katerimi so se institucije zahvalile pripadnicam in pripadnikom občinske civilne zaščite, se je pridružil tudi župan Tilen Klugler, ki je občinskemu štabu CZ čestital ob svetovnem dnevu CZ ter izpostavil, da smo se na lokalnem nivoju ravno zaradi ustreznega delovanja občinskega štaba z epidemijo dokaj uspešno soočali in da so aktivnosti civilne zaščite v veliki meri olajšale težave pri distribuciji zaščitnih sredstev, pri organiziranju zdravstvenih aktivnosti glede testiranj in ostalih potrebnih dejavnosti pri izvajanju skrbi za zaščito prebivalstva.

Članom štaba je čestital z željo, da voščilo prenesejo tudi vsem ostalim deležnikom, ki so izvajali aktivnosti na terenu, zahvalil pa se je tudi regijskemu štabu.

 Mednarodna organizacija za civilno zaščito je medvladna organizacija, katere naloge so oskrba držav z zaščito, pomoč ljudstvom, zaščita lastnine in okolja pred naravnimi in od človeka povzročenimi katastrofami. Enote civilne zaščite so organizirane v sistem, ki deluje v vlogi zaščite, reševanja in pomoči. Obsegajo organe vodenja, enote in službe za zaščito, reševanje in pomoč, zaščitno in reševalno opremo ter objekte in naprave za tovrstne namene.

V Sloveniji sestavljajo del civilne zaščite tudi poklicne in prostovoljne reševalne službe, kot so gasilska društva, organizacije Rdečega križa, Gorska reševalna služba, jamarska društva, taborniške organizacije in potapljaška društva.

Državne enote za zaščito, reševanje in pomoč vključujejo tudi nacionalno enoto za hitro posredovanje, ki opravlja posebno težke reševalne naloge, za katere je potrebno izjemno hitro ukrepanje. Nacionalna enota za hitro posredovanje sodeluje s sosednjimi državami, poleg tega pa je vključena v mednarodne humanitarne reševalne akcije v okviru programov OZN, Nata in EU.

Ste opazili težavo?

Povejte nam... Potrudili se bomo da težavo oz. predlog uspešno odpravimo ali uredimo.
CAPTCHA image
Zgornjo kodo vpišite v spodnje polje
Kje nas najdete
  • Šolska ulica 5
  • 2380 Slovenj Gradec
Uradne ure
  • Ponedeljek: 8.00 - 10.00, 11.00 - 14.30
  • Sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30
  • Petek: 8.00 - 12.00

Pridružite se nam na dogodkih

Hidden
Hidden
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.