• Najlepše mestno jedro v Sloveniji

    Kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom.

  • 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

    Slovenj Gradec - zelena destinacija

Aktualne novice in obvestila

VARNA ŠOLSKA POT V PAMEČAH PREDANA V UPORABO

Mestna občina Slovenj Gradec je danes s priložnostno prireditvijo, na kateri so nastopili učenke in učenci Podružnične osnovne šole Pameče–Troblje, namenu predala nove pridobitve na območju naselij Gradišče, Pameče in Troblje ter s tem uradno zaključila projekt »Izgradnja varne šolske poti«. 
  • 21 junij 2022
  • Število pogledov: 129
VARNA ŠOLSKA POT V PAMEČAH PREDANA V UPORABO

Investicija v varno šolsko pot, ki je obsegala obnovo ceste in ureditev hodnika za pešce v skupni dolžini več kot 740 metrov, je znašala 328.738,17 evrov.  Izvedena je bila v sklopu 5. Javnega poziva EKSRP za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju Lokalne akcijske skupine Mislinjske in Dravske doline LAS MDD (2014–2020).

Hkrati z obnovo ceste je Mestna občina Slovenj Gradec v okviru projekta »Zagotavljanje ustrezne pitne vode in varstvo okolja Pameče–Troblje« zgradila 935 metrov novega vodovnega omrežja, v vrednosti 135.215,45  evrov.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je na prireditvi ob zaključku naložbe v varno šolsko pot, ki predstavlja kvalitativno nadgradnjo občinske prometne infrastrukture ter sledi ciljem, opredeljenim v Celostni prometni strategiji Mestne občine Slovenj Gradec, med drugim povedal: »Zagotavljanje varnosti naših občank in občanov je za nas vedno na prvem mestu. Vesel sem, da smo uspeli investicijo dokončati v predvidenem roku in da bodo otroci v novo šolsko leto že zakorakali po varni šolski poti.«

Predsednik Vaške skupnosti Pameče–Troblje Vili Kašnik se je županu zahvalil za izjemen posluh za potrebe občank in občanov, učencem in učenkam Podružnične osnovne šole Pameče–Troblje pa je podaril še odsevne trakove, ki jim bodo prav prišli predvsem na poteh v hladnejšem delu leta.

Prometne ureditve, ki skladno s sodobnimi smernicami daje prednost pešcem, kolesarjem in javnemu potniškemu prometu, se je razveselil tudi podžupan Mestne občine Slovenj Gradec dr. Peter Pungartnik, ki je hkrati predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Slovenj Gradec. Izpostavil je, da je na varni šolski poti v Pamečah slovenjgraška občina dobila prvi trodimenzionalni prehod za pešce, ki pripomore k večji pozornosti voznikov in s tem k večji varnosti vseh udeležencev v prometu.Foto: Aleš Uršej


Financerji: Mestna občina Slovenj Gradec, Republika Slovenija, Evropska unija, Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, LAS MADD .

Županove novice

OB MEDNARODNEM DNEVU MEDICINSKIH SESTER IN ZDRAVSTVENIKOV

OB MEDNARODNEM DNEVU MEDICINSKIH SESTER IN ZDRAVSTVENIKOV

Tudi letošnja obeležitev 12. maja, mednarodnega dne medicinskih sester, je družbeni...

VOŠČILO OB MEDNARODNEM DNEVU GASILCEV

VOŠČILO OB MEDNARODNEM DNEVU GASILCEV

Vsem gasilkam in gasilcem, še posebej pa članicam in članom prostovoljnih gasilskih...

Županov sprejem predstavnikov gospodarstva

Županov sprejem predstavnikov gospodarstva

V sredo, 13.4.2022, je v hotelu Slovenj Gradec po dveh letih premora zaradi vsem znane...

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.