SL EN DE

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

TRAJNOSTNO POVEZANI

  • 19 avgust 2022
  • Število pogledov: 190
TRAJNOSTNO POVEZANI

Mestna občina Slovenj Gradec je tudi v letošnjem letu uspešno kandidirala na Javnem razpisu Ministrstva za infrastrukturo – sofinanciranje priprave in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti, s katerim želi opozoriti na težave, ki jih povzročajo avtomobili v mestih ter na pomen gibanja, varovanja okolja in omogočanja mobilnosti invalidov.

Vodja Aleksandra Gantar pove, da so tudi letos k sodelovanju povabili slovenjgraške osnovne šole, društva in podjetja, s katerimi bodo realizirali najrazličnejše aktivnosti, ki bodo svoj vrhunec doživele 22. septembra 2022, na evropski dan brez avtomobila.

Izvemo, da bo na ta dan v mestnem jedru pestro že od 10.00 zjutraj, ko bodo predstavili različna kolesa in ponudili možnost tesne vožnje. Ob 11.00 bo epilog doživel projekt "S kolesom v mesto", ki na trajnostni način življenja opozarja že skoraj desetletje in v sklopu katerega bo župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler podelil glavno nagrado. 

Sledi predstavitev mobilnosti invalidov in otvoritev samopostrežne popravljalnice koles, ki bo, kot pove Gantarjeva, novost v mestu. Aktivnosti se bodo nadaljevale tudi v popoldanskem času in sicer z ustvarjalnimi delavnicami, glasbo, flow ramps in s poligoni za kolesarje ter skirojiste.


vropski teden mobilnosti (ETM), kateremu se pridružuje tudi Mestna občina Slovenj Gradec, je vsakoletna priložnost, da spremenimo svoje potovalne navade.
vropski teden mobilnosti (ETM), kateremu se pridružuje tudi Mestna občina Slovenj Gradec, je vsakoletna priložnost, da spremenimo svoje potovalne navade.
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.