SL EN DE

Komisija za Hmeljišča

OBVESTILO KMETOVALCEM IN DRUGIM OB UPORABI FITOFARMACEVTSKIH SREDSTEV

V duhu družbene odgovornosti in ob zavedanju, da čisto in zdravo okolje v naši dolini lahko zagotovimo le s skupnimi napori vseh deležnikov, ki s svojo dejavnostjo na kakršen koli način vplivajo na kakovost naravnih danosti in ter z neustreznim ali neodgovornim ravnanjem povzročajo trajno in nepopravljivo škodo za zdravje vseh nas, pozivam vse, ki so ob opravljanju svojih kmetijskih in drugih dejavnosti podvrženi upoštevanju Pravilnika o pravilni uporabi fitofarmacevtskih sredstev (Uradni list RS, št. 71/14 in 28/18), da določila pravilnika dosledno upoštevajo.

  • 4 junij 2019
  • Število pogledov: 4386

Pravilnik v 7. členu opredeljuje navodila v zvezi z obveščanjem javnosti v primeru tretiranja kmetijskih površin s fitofarmacevtskimi sredstvi (še posebej tistih, ki mejijo na vrtce, šole, otroška in športna igrišča, zdravstvene ustanove, domove upokojencev ali druge tovrstne objekte – v duhu kakovostnega sobivanja pa lahko našteto razširimo tudi na strnjena bivanjska naselja).

Zaradi vsega navedenega vljudno pozivamo vse kmetovalce ali skrbnike površin, za katere je potrebna obdelava s fitofarmacevtskimi sredstvi, da uporabo slednjih, datum in lokacijo, sporočijo javnosti na krajevno običajen način (spletni portali, družbena omrežja, elektronska pošta ter info naslov MOSG, s katerega bomo nato obvestili javnost preko svojih kanalov), ne glede na obseg površine ali kulturo, ki jo na zasebni površini pridelujejo ter s tem pokažejo razumevanje do vseh, ki se bodo lahko na tak način ognili direktnega vpliva FFS na njihovo zdravje. Mimoidoči bodo veseli tudi obvestilnih tabel, saj jih bodo kmetovalci tako iz prve roke seznanili o dogajanju na kmetijskih površinah.

Le ob medsebojnem razumevanju in sodelovanju vseh deležnikov lahko zagotovimo, da bo razvoj naše doline zaznamovalo trajnostno, okoljsko zaščitno in predvsem konstruktivno družbeno delovanje, razumen in argumentiran dialog ter želja po doseganju skupnih ciljev, med katerimi je na prvem mestu gotovo kakovost bivanja prav vseh občank in občanov.

Za razumevanje se vam vnaprej lepo zahvaljujem.

S spoštovanjem,

 

Tilen Klugler,
župan  

Dokumenti za prenos

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.