SL EN DE

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

PRIČETEK IZGRADNJE KOLESARSKIH POTI

V Mestni občini Slovenj Gradec smo pričeli izvajati projekt »Trajnostna mobilnost«, v katerem načrtujemo izgradnjo kolesarskih stez na območju mesta Slovenj Gradec, v skupni dolžini preko 9 kilometrov.

  • 25 oktober 2021
  • Število pogledov: 1970
PRIČETEK IZGRADNJE KOLESARSKIH POTI

Projekt je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj za sofinanciranje operacij preko mehanizma Celostnih teritorialnih naložb in proračuna Republike Slovenije v višini 85 %.

 

Projekt je razdeljen na pet sklopov, dela pa smo pričela izvajati najprej na prvem sklopu, ki zajema ureditev kolesarske povezave Šolskega centra Slovenj Gradec ter l. in lll. OŠ na kolesarsko omrežje Slovenj Gradca. Kolesarska povezava je razdeljena na štirinajst odsekov v skupni dolžini okrog 2,5 km. Z njo bomo povezali območje Šolskega centra Slovenj Gradec ter Prve in Tretje OŠ s centrom mesta in stanovanjsko sosesko S8, z območjem Toplarne, s kolesarsko stezo v smeri Podgorja, pokopališča, kolesarsko povezavo ob Suhodolnici ter s Starim trgom. Sklop 1 zajema tudi ureditev ločenih peš površin na odseku številka 4, 5, 8 (del), 9, 10 (del) in 11 (del), namestitev kolesarskega števca pred Prvo osnovno šolo ter gradnjo brvi preko vodotoka Homšnica (odsek 14). Na odseku 9 (Gozdna pot) je predvidena rekonstrukcija ceste.

 

Vsem občankam in občanom se zahvaljujemo za podana soglasja in razumevanje zaradi občasno oviranega vsakdana na območjih izgradnje.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.