SL EN DE

Strateški dokumenti MO Slovenj Gradec

AKCIJSKI NAČRT DOSTOPNOSTI V MESTNI OBČINI SLOVENJ GRADEC ZA OBDOBJE 2020 – 2024

  • 23 februar 2021
  • Število pogledov: 1495

Zveza delovnih invalidov Slovenije je leta 2008 na podlagi izvedene Analize o položaju invalidov v Mestni občini Slovenj Gradec ter takrat sprejetega Akcijskega načrta za neodvisno življenje invalidov v Mestni občini Slovenj Gradec za obdobje 2007 – 2010 Mestni občini Slovenj Gradec podelila naziv »Občina po meri invalidov«,. Akcijski načrt je bil podaljšan in realiziran do leta 2017, nato pa se je Mestna občina Slovenj Gradec glede na spremembe gradbene zakonodaje usmerila v pripravo strateškega načrta dostopnosti.

Mestni svet Mestne občine Slovenj Gradec je na svoji 6. redni seji, ki je potekala 5. junija 2019, sprejel Strateški načrt dostopnosti v Mestni občini Slovenj Gradec. Ena izmed zavez tega strateškega načrta je bila tudi ta, da bo Mestna občina Slovenj Gradec pripravila akcijski načrt izvajanja ukrepov iz Strateškega načrta dostopnosti za prihodnja štiri leta in vsako leto Občinskemu svetu podajala poročilo o izvajanju akcijskega načrta. Na ta način se smiselno razporedijo ukrepi glede na načrtovane projekte.

Oba projekta smo združili in nastal je celovit akcijski načrt dostopnosti v Mestni občini Slovenj Gradec za obdobje 2020 – 2014, ki bo Mestni občini Slovenj Gradec glavno vodilo za to, da bo invalidsko problematiko na področju občine reševala celovito in se uspešno spoprijela z dostopnostjo na vseh področjih družbenega življenja.

Posvetovalno telo Mestne občine Slovenj Gradec v zvezi z izvajanjem akcijskega načrta je Svet za invalide pri Mestni občini Slovenj Gradec. Pri realizaciji načrta je namreč zelo pomembno, da občina zagotovi možnost vključevanja invalidskih organizacij v spremljanje izvajanja načrta in odločitve v zvezi z zagotavljanjem dostopnosti.

Dokumenti za prenos

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.