SL EN DE

Javna obvestila

STAREJŠIM NA VOLJO ŠE TRINAJST OSKRBOVANIH STANOVANJ

  • 26 april 2023
  • Število pogledov: 157
STAREJŠIM NA VOLJO ŠE TRINAJST OSKRBOVANIH STANOVANJ

Razpisna dokumentacija in ponudba stanovanj je na voljo na spletni povezavi www.oskrbovana.ssrs.si. Rok za prijavo je 5. maj, izbor najemnikov pa bo potekal 8. junija 2023. Stanovanjski sklad je vsem zainteresiranim najemnikom na voljo za dodatne informacije na telefonski številki 01 47 10 500 ali preko elektronskega naslova ssrsinfo@ssrs.si.

 

Poleg prosilca lahko v oskrbovanem stanovanju biva kot uporabniki tudi zakonski ali zunajzakonski partner najemnika ali druge osebe, starejše od 65 let. »Zdravstveno stanje prosilca in ostalih uporabnikov mora omogočati samostojnost bivanja ob organizirani pomoči, tako da oseba ne potrebuje popolnega institucionalnega varstva v zavodu oziroma domu starejših občanov,« so sporočili iz Stanovanjskega sklada.

 

Pojasnili so, da z bivanjem v oskrbovanih stanovanjih starejši ohranjajo svojo individualnost intimnost in način življenja, ki so ga bili doslej vajeni v svojem domačem okolju. V oskrbovanem stanovanju imajo lastno gospodinjstvo, počutijo se svobodne in neodvisne, zato lahko kakovostno preživljajo tretje življenjsko obdobje. Uporabnikom oskrbovanih stanovanj je zagotovljena tudi možnost uporabe celodnevne pomoči s preprostim pritiskom na gumb v smislu E-oskrbe.

 

Oskrbovanja stanovanja na Celjski cesti 14 so prva tovrstna stanovanja v Mestni občini Slovenj Gradec. Njihovim stanovalcem Koroški dom starostnikov ponuja različne socialnovarstvene storitve pomoči na domu. O tem, kakšne in v kolikšnem obsegu, se stanovalci individualno pogovarjajo z vodstvom doma.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.