SL EN DE

Naročila in objave

PREVOZI STAREJŠIH OBČANOV V SODELOVANJU Z ZAVODOM SOPOTNIKI

Spoštovani starejši občani Mestne občine Slovenj Gradec, uporabniki storitve brezplačnih prevozov po naši občini, obveščamo vas, da je interes za našo storitev zelo velik, zato vas vljudno prosimo, da se vedno naročite vsaj nekaj dni oziroma en teden prej, kot potrebujete prevoz. Verjamemo, da to ne bo predstavljalo težave, saj imamo za zdravnika termine znane že prej, ostale opravke pa tudi lahko načrtujemo. V nadaljevanju si preberite informacija o delovanju projekta.

  • 3 junij 2019
  • Število pogledov: 4845
PREVOZI STAREJŠIH OBČANOV V SODELOVANJU Z ZAVODOM SOPOTNIKI

BREZPLAČNI PREVOZI STAREJŠIH OBČANOV - SOPOTNIKI

V Slovenj Gradcu smo 25. aprila pripravili predstavitveni dogodek storitve brezplačnih prevozov za starejše občane in podpis pogodbe med Mestno občino Slovenj Gradec, javnim zavodom Spotur, in zavodom Sopotniki. Avtohiša Štalekar nam z ugodnejšim najemom vozila omogoča, da bomo prevoze zagotavljali v udobnem in varnem vozilu VW T-Cross.

Uvajalno obdobje, v enoti v Slovenj Gradcu, smo pričeli po prvomajskih praznikih, in sicer najprej z usposabljanjem koordinatorke enote, v četrtek, 9. maja pa smo imeli prvo uvodno usposabljanje za prostovoljce. Pridružilo se nam je deset prostovoljcev, ki bodo vsak dan v tednu, od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure, zagotavljali prevoze starostnikom po  v naprej znanem razporedu voženj. Veseli nas, da smo že v prvem tednu izvajanja storitve odpravili stiske marsikateremu starejšemu občanu, uresničili pa smo tudi že kakšno željo. Zanimanje za brezplačne prevoze v naši občini je veliko, saj smo v nekaj dneh delovanja v našo bazo uporabnikov vpisali  že 51 starejših občanov.

Pri našem projektu imamo točno določen model poslovanja, ki ga ves čas upoštevamo, pri čemer je treba poudariti, da izvajamo prevoze za starejše občane nad 65 let, na območju naše občine, prevoze je nujno potrebno naročiti vnaprej (najbolje teden dni prej), upoštevamo pa določene prioritete, med katerimi je na prvem mestu zdravnik.

Vabimo vse starejše, ki potrebujete prevoz, da nas pokličete na telefonsko številko 041 44 88 33, kjer boste izvedeli vse potrebne informacije o storitvi.

Prav tako pa vabimo vse, ki bi želeli pomagati , da se pridružijo naši ekipi kot vozniki-prostovoljci.  Informacije dobite na zgoraj navedeni telefonski številki, lahko pa se oglasite v naši pisarni v starem MKC, na Celjski 22, kjer smo vsak delovni dan od 8. do 16.ure.

Skupaj z vami gremo po poti, na kateri smo drug drugemu ČLOVEK ČLOVEKU SOPOTNIK.

Vabljeni!

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.