SL EN DE

Javna obvestila

OBVESTILO O OPROSTITVI PLAČILA NAJEMNIN POSLOVNIM SUBJEKTOM GOSPODARSKEGA PRAVA V DRUGEM VALU EPIDEMIJE

  • 28 januar 2021
  • Število pogledov: 1804

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 175/20 in št. 203/20) in Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic drugega vala epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 200/20), določata pogoje za oprostitev ali delno oprostitev plačila najemnine poslovnim subjektom gospodarskega prava za drugi val epidemije, to je od 19. oktobra 2020 dalje.

V skladu z veljavno zakonodajo imajo najemniki torej možnost uveljavljanja oprostitve najemnine le v primerih, ko jim je bilo zaradi ukrepov države in preprečevanja širjenja bolezni opravljanje gospodarske dejavnosti oteženo ali popolnoma onemogočeno.

Upravičenci do oprostitve plačila lahko oddajo celovito izpolnjeno vlogo do 30. aprila 2021 na naslov: Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ul. 5, 2380 Slovenj Gradec.

Vsi tisti najemniki, ki želijo, da jim občina najemnin začasno ne bi zaračunavala, pa lahko že pred predvideno razglasitvijo konca epidemije (oziroma pred 30.4.2021) na Mestno občino Slovenj Gradec vložijo izpolnjeno  "Vlogo - prilogo 1". V tem primeru najemnikom začasno ne bomo izstavljali računov za plačilo najemnine.

Upravičencem, za katere bo ugotovljeno, da ne izpolnjujejo pogojev za oprostitev in tistim upravičencem, ki popolne vloge ne bodo oddali pravočasno, bo najemnina zaračunana v skladu z najemno pogodbo, z ostalimi upravičenci pa bomo k najemni pogodbi dodali ustrezno dopolnilo.

Za razumevanje in sodelovanje se Vam zahvaljujemo.

Dokumenti za prenos

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.