SL EN DE

Zaključena naročila in objave

Filter:

Izberite sklop za filtriranje

  • Expand/Collapse
    • Expand/Collapse

Seznam vseh zaključenih naročil in objav

JAVNO NAZNANILO – POSODOBITEV PODATKOV O NEZAZIDANIH STAVBNIH ZEMLJIŠČIH

  • 1 februar 2018
  • Število pogledov: 4674

V skladu z 218.č členom Zakona o graditvi objektov (ZGO-1) obveščamo lastnike nezazidanih stavbnih zemljišč o podatkih za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.

Občinski svet Mestne občine Slovenj Gradec je 24. oktobra 2017 sprejel Občinski prostorski načrt Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS št. 65/2017) – v nadaljevanju OPN MO SG.

OPN MO SG na novo opredeljuje tudi stavbna zemljišča. 7. člen Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnih zemljišč (v nadaljevanju Odloka) določa merila, ki jih morajo izpolnjevati stavbna zemljišča, da se jih lahko opredeli kot nezazidana stavbna zemljišča, za katere je potrebno plačati nadomestilo za uporabo stavbnih zemljišč.

V skladu s 7. členom Odloka so nezazidana stavbna zemljišča:

·         - zemljiške parcele, na katerih še ni zgrajena nobena stavba in za katero je s prostorskim izvedbenim aktom določeno, da je zazidljiva za stanovanjske ali poslovne stavbe, ki niso namenjene za potrebe zdravstva, socialnega in otroškega varstva, šolstva, kulture, znanosti, športa in javne uprave ali je s prostorskim aktom določeno, da je na njej dopustna gradnja inženirskih objektov, ki niso objekti gospodarske javne infrastrukture in tudi niso namenjeni za potrebe zdravstva socialnega in otroškega varstva, šolstva, kulture, znanosti, športa in javne uprave, 

·         - del površine nezazidanega stavbnega zemljišča, in sicer v primeru zemljiške parcele na kateri že stoji stavba, ki še nima določene gradbene parcele in ki ni namenjena za potrebe zdravstva, socialnega in otroškega varstva, šolstva, kulture, znanosti, športa in javne uprave. Kot del površine se šteje tisti del površine zemljiške parcele, na kateri stoji takšna stavba (fundus), pomnožena s faktorjem 1,5, preostali del površine takšne parcele pa se šteje za nezazidano stavbno zemljišče. Po določitvi gradbene parcele za stavbno, je preostali del površine opredeljen, skladno z geodetskimi predpisi, kot del površine nezazidanega stavbnega zemljišča.

Občinske strokovne službe so na osnovi OPN in določil Odloka izdelale seznam parcel ali delov parcel, ki ustrezajo kriterijem za določitev nezazidanih stavbnih zemljišč.

 

Grafični prikaz parcel si lahko ogledate preko spletne povezave:

https://www.geoprostor.net/piso/ewmap.asp?obcina=slovenj_gradec&cx=506076.5&cy=149836.5&scale=32&catprj=piso.slovenj_gradec_nsz&bckcat=piso.base_tile_hv&ovllys=000000000000.

 

Za vsa vprašanja se lahko obrnete na MO Slovenj Gradec: Sebastjan Počej, telefon: (02) 881 21 44 v času uradnih ur.

 

V primeru, da je na posameznem zemljišču več lastnikov, lahko s pisno vlogo na naslov Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec določite enega plačnika.

 

Vse morebitne pripombe pa je potrebno prav tako v pisni obliki podati na naslov Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec. Rok za sprejem pisnih pripomb je 30 dni od objave javnega naznanila na spletni strani Mestne občine Slovenj Gradec. Zavezanec mora pisno predlagati vpis sprememb podatkov pri občinskem upravnem organu, pristojnim za urejanje prostora, v skladu s predpisi, ki urejajo evidentiranje nepremičnin.

 

Vsi lastniki nezazidanih stavbnih zemljišč bodo v naslednjih dneh prejeli v poštni nabiralnik obvestilo, kjer bo priložena tudi tabela s seznamom nezazidanih stavbnih zemljišč v njihovi lasti oz. solasti.

 

V PRIMERU, DA SO PODATKI V DOPISU OZ. PRILOŽENI TABELI O VAŠIH NEZAZIDANIH STAVBNIH ZEMLJIŠČIH PRAVILNI, NE POTREBUJETE STORITI NIČESAR!

 

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.