SL EN DE

Državne naložbe na področju prometa

UREDITEV TRANSPORTNE POTI NA OBMOČJU GRADBIŠČA F-SKLOPA HITRE CESTE VELENJE – SLOVENJ GRADEC (JENINA)

V sklopu izgradnje 3 osi, sklop F-Jenina, je glavni izvajalec gradbenih del (Pomgrad d. d.) na občinski kategorizirani javni poti JP 879521, v delu od državne ceste R3-696/6904 (Slovenj Gradec - Mislinjska Dobrava, do odcepa Visočnik), ki se bo uporabljala kot transportna pot, izvedel asfaltiranje odseka z grobim asfaltom, uredili pa so tudi izogibališča. Dela so opravljena v skladu z dogovorom med izvajalci in Mestno občino Slovenj Gradec ter ožjimi lokalnimi skupnostmi, sklenjenim na sestanku dne 6. decembra 2021.

  • 30 december 2021
  • Število pogledov: 1735
UREDITEV TRANSPORTNE POTI NA OBMOČJU GRADBIŠČA F-SKLOPA HITRE CESTE VELENJE – SLOVENJ GRADEC (JENINA)

V ponedeljek, 6. decembra 2021, so se strokovne službe MOSG, skupaj s podžupanom dr. Petrom Pungartnikom in predstavniki VS Podgorje in Šmiklavž ter prebivalci in lastniki zemljišč udeležile terenskega sestanka z Družbo za razvoj infrastrukture, d.o.o. (nadzornik) ter izvajalci (Pomgrad), na katerem je beseda tekla o problematiki izgradnje transportne poti.

Sestanek je bil organiziran na pobudo MOSG zaradi nastale problematike na poteku javne poti, ki jo investitor DARS oz. izvajalec del Pomgrad uporablja kot transportno pot za dostop gradbene mehanizacije do območja izgradnje hitre ceste – sklop F (Jenina), kar otežuje normalen dostop prebivalcev do svojih domov, šolske prevoze, dostavo pošte ter intervencijske vožnje. 

Kot je bilo ugotovljeno, bi investitor gradnje hitre ceste moral z MOSG predhodno skleniti sporazum o uporabi občinske kategorizirane javne poti, na podlagi katerega bi se določili tudi pogoji uporabe. Predloga takšnega sporazuma občina ni prejela. 

Po pridobljenih informacijah je sporazum pripravljen in ga bo DARS posredoval v pregled v tem tednu. DARS je izvajalcu prav tako naročil, da mora biti cesta redno vzdrževana in omogočena nemotena prevoznost za vse uporabnike ceste. 

Na sestanku so se udeleženci dogovorili, da bo kmalu izvedena širitev ceste med stanovanjskimi hišami ter določene lokacije postavitve ograj in umestiev dveh izogibališč. Izvajalec bo prav tako uredil zamenjavo spodnjega in zgornjega ustroja ceste, odvodnjavanje in grobi asfalt do odcepa Visočnik, kjer bo izvožena tudi največja količina materiala. 

Predstavnik izvajalca je tudi obžaloval razloge za pritožbe krajanov ter na sestanku tudi zagotovil, da se bodo vse poškodbe cestišča sanirale v najkrajšem času, kar potrjujejo tudi sedaj izvedena dela. 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.