SL EN DE

ARHIV PROJEKTOV V KOMUNALNO IN CESTNO INFRASTRUKTURO

KOMUNALNA IN CESTNA INFRASTRUKTURA V TEKOČEM MANDATU

SESTANEK S PREDSTAVNIKI DARS

Danes, v sredo, 17. novembra, se je z županom MOSG Tilnom Kluglerjem v Slovenj Gradcu sestal direktor projektov na DARS-u, Janez Kušnik, sestanka pa so se udeležili tudi direktorica občinske uprave Darja Vrčkovnik, predsednica VS Podgorje Danica Krevh, predsednik VS Šmiklavž Marijan Ramšak ter predstavnika občinskih strokovnih služb mag. Aljoša Krivec in Mitja Ovčjak.

  • 17 november 2021
  • Število pogledov: 1044
SESTANEK S PREDSTAVNIKI DARS

Predstavnik DARS je prisotne seznanil s potekom izgradnje 3. razvojne osi, kjer trenutno intenzivno potekajo dela na sklopu F (Jenina). Prav v teh dneh pa je DARS pridobil tudi gradbeno dovoljenje za izgradnjo sklopa G-1 (priključek Podgorje). Ko bo dovoljenje pravnomočno, bodo objavili tudi razpis za izbiro izvajalca ter z deli pričeli spomladi leta 2022. Beseda je tekla tudi o predlogu transportnih poti v sklopu F (Jenina), ki jo je predlagal izvajalec del. Izvedeli smo tudi, da izkopan materiala odlagajo na deponiji v velenjskem rudniku, uporaben material iz sklopa F pa bodo vgradili na odseku G-1.

Dela sicer potekajo v skladu s časovnico: za odsek Velenje - Šentrupert je pripravljen poroštveni zakon, na odseku Gaberke bi dela zaključili predvidoma konec tega leta, odsek Jenina pa v dveh letih. Spomladi bi na odseku Jenina pričeli s prestavitvijo glavnega plinovoda, trenutno pa izvajajo pilotiranje in poseke ter pripravo terena. Odsek B (Škale) in odseka K in H (Konovo) sta v fazi razpisa za izbiro izvajalca,  za odsek E (Velunja) je trenutno podana vloga za gradbeno dovoljenje, ki ga pričakujejo v mesecu juliju 2022, začetek del pa bi lahko bil jeseni 2022. Za odsek C (Škale) bo decembra 2021 podana vloga za gradbeno dovoljenje, ki ga pričakujejo avgusta 2022, razpis pa je tudi že objavljen. Za odsek G (Podgorje pri Slovenj Gradcu) je gradbeno dovoljenje za en del (G-1) že izdano, vloga za celotno gradbeno dovoljenje pa bo podana v marcu 2022. In še situacija na območju Velenja:  v prvi polovici leta 2022 bo podana vloga za pridobitev, izdajo gradbenega dovoljenja pa pričakujejo konec leta 2022. V pridobivanju pa je okoljevarstveno soglasje za odsek Šentrupert – Velenje, v postopku sprejemanja pa je tudi poroštveni zakon.

V času gradnje se bodo uprava MOSG in njene strokovne službe proaktivno vključevale v reševanje problemov na terenu in sodelovale pri reševanju morebitnih težav, do katerih bi lahko prihajalo, ves čas gradnje pa bomo javnosti tudi posredovali informacije, ki jih bomo pridobivali od investitorjev in izvajalcev.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.