Občinski prostorski načrt

JAVNA OBRAVNAVA SPREMEMB IN DOPOLNITEV OBČINSKEGA PROSTORSKEGA NARČTA (SD OPN 3)

Mestna občina Slovenj Gradec je v skladu s predpisanimi postopki seznanjanja javnosti pripravila javno obravnavo sprememb in dopolnitev prostorskega načrta (SD OPN3), na kateri so pripravljavci predstavili načrtovane rešitve ter odgovarjali na vprašanja in pobude posameznikov.

  • 15 september 2021
  • Število pogledov: 1181
JAVNA OBRAVNAVA SPREMEMB IN DOPOLNITEV OBČINSKEGA PROSTORSKEGA NARČTA (SD OPN 3)

Rok za oddajo pohval, pripomb in predlogov, ki jih je treba podati pisno, se izteče 17. septembra. Do prispelih pobud se bodo opredelili strokovnjaki in utemeljene vključili v dopolnjen osnutek akta.

Občinski prostorski načrt je temeljni prostorski akt občine, s katerim se določijo cilji in izhodišča prostorskega razvoja občine, načrtujejo prostorske ureditve lokalnega pomena in določijo prostorsko izvedbeni pogoji.

Mestna občina Slovenj Gradec je občinski prostorski načrt sprejela leta 2017, predmet sprememb in dopolnitev predstavljenega osnutka pa so štirje sklopi: rešitve v zvezi s prometno infrastrukturo, ki je zaradi pričetka gradnje hitre ceste nujna za razbremenitev državnih prometnic v centru mesta, nadomeščanje izgubljenih kmetijskih zemljišč, protipoplavni ukrepi in podrobnejše načrtovanje urejanja prostora (tu gre za južno obvoznico od pokopališča do Celjske ceste, navezovalno cesto na Legen, cesto do krožišča Šmartno, razbremenilnik ob Homšnici, industrijsko cono Pameče, poslovno-stanovanjsko cono ob Celjski cesti, stanovanjsko naselje ob Homšnici ter Homški park ob Celjski cesti).

Dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev prostorskega načrta je javno razgrnjen v avli Mestne občine Slovenj Gradec, in sicer od 17. avgusta do 17. septembra. Celotno gradivo s strokovnimi podlagami je objavljeno na spletni strani mestne občine. V okviru javne razgrnitve so akt predstavili tudi predstavnikom vaških in mestnih skupnosti, z dopolnjenim osnutkom so se seznanili tudi mestni svetniki na zadnji seji mestnega sveta, prek posnetka seje pa tudi vsa ostala javnost. Posnetek celotne javne obravnave pa je na voljo tudi na spodnji povezavi:

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.