SL EN DE

Občinski prostorski načrt

NOVINARSKA KONFERENCA ŽUPANA MOSG V ZVEZI S SPREMEMBAMI IN DOPOLNITVAMI OPN

V sredo, 8. septembra 2021 je župan MOSG Tilen Klugler sklical novinarsko konferenco, na kateri je predstavil postopke v zvezi s sprejemanjem osnutka odloka o spremembah in dopolnitvah občinskega prostorskega načrta (SDOPN-3).

  • 9 september 2021
  • Število pogledov: 1601

 

Na konferenci je predstavil ključne poudarke sprememb, ki jih predvidevajo novi prostorski akti MOSG. Na novinarska vprašanja so odgovarjali tudi pripravljavci prostorskih aktov, in sicer  s strani ZUM Maribor Marinka Konečnik Kunst, Rasto Kirn, Mateja Kukovec in Gašper Žemva, s strani LINEAL mag. Matej Dobovšek, za odgovore pa je bil na voljo tudi projektant Bine Bevcl.

Župan je ob tem podal nekaj obsežnih odgovorov na očitke, ki so jih v luči predlaganega osnutka trase južne obvoznice podali lastniki in najemniki kmetijskih zemljšč, ki se nahajajo na vplivnem območju obvoznice. V splošnem je zagotovil, da bo občina prisluhnila vsem argumentiranim pobudam in predlogom, za kar imajo občani in zainteresirana javnost čas do 17. septembra, ko se izteče zakonski rok za pobude. Občina bo 14. septembra na temo prostorskih sprememb organizirala tudi javno obravnavo predlaganih sprememb in dopolnitev prostorskega načrta.

Po novinarski konferenci je župan sklical tudi sestanek predstavnikov Svetov Vaških skupnosti Šmartno in Podgorje ter Mestnih četrti Štibuh, Polje in Center, ki z izgradnjo južne obvoznice tudi največ pridobijo.

V nadaljevanju popoldneva so prostorska izhodišča pripravljavci predstavili tudi svetnicam in svetnikom na 26. redni seji, še prej pa se je župan srečal in pogovoril tudi s predstavniki kmetov, ki so se v znak nestrinjanja s predlagano traso južne obvoznice zbrali pred MKC Slovenj Gradec v času, ko so tja prihajali tudi svetnice in svetniki Mestnega sveta MO Slovenj Gradec in eno od predstavnic kmetovalcev tudi povabil k spremljanju predstavitve predlaganih sprememb na seji. 

Videoposnetek tiskovne konference bomo objavili v celoti takoj, ko ga prejmemo, na razpolago pa je že sedaj tonski posnetek konference: 

https://soundcloud.com/slovenjgradec/novinarska-konferenca-zupana-mosg

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.