SL EN DE

Novice

SLOVENJ GRADEC IZRAZITO DELOVNA OBČINA

Izrazito delovne občine so tiste, v katerih je število delovnih mest vsaj za 16 % višje od števila delovno aktivnih prebivalcev. Ob koncu leta 2017 je bilo takih občin 18, mednje se je s 117,1 % uvrstil tudi Slovenj Gradec.

  • 23 marec 2018
  • Število pogledov: 1799
SLOVENJ GRADEC IZRAZITO DELOVNA OBČINA

Po podatkih Statističnega urada RS je bilo ob koncu leta 2017 v Sloveniji skoraj 836.000 delovno aktivnih oseb, pri čemer kmetje niso bili upoštevani. Glede na isto obdobje lani se je to število povečalo za 3,6 % (kar je okoli 29.100 delovno aktivnih oseb več). Skoraj 437.500 teh oseb, to je več kot polovica, jih je v 2017 odhajalo na delo v katero od drugih občin. Imenujemo jih tudi medobčinski delovni migranti in delež teh se iz leta v leto rahlo povečuje. Med delovnimi migranti je bilo več moških kot žensk, in to na kateri koli teritorialni ravni.

Izrazito delovne občine so tiste, v katerih je število delovnih mest vsaj za 16 % višje od števila delovno aktivnih prebivalcev. Ob koncu leta 2017 je bilo takih občin 18: Trzin, Šempeter - Vrtojba, Ljubljana, Nazarje, Kidričevo, Murska Sobota, Odranci, Zreče, Novo mesto, Gornja Radgona, Maribor, Celje, Ptuj, Lenart, Idrija, Velenje, Nova Gorica in Slovenj Gradec. Število takih občin je glede na prejšnje leto ostalo enako. V skupini izrazito delovnih občin so ostale vse občine razen občine Koper, na novo pa se je vanjo uvrstila občina Slovenj Gradec, ki omogoča 17,1 % več delovnih mest, kot pa ima delovno aktivnih prebivalcev.

 

STAT.SI/DS

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.