Prejeti nazivi Mestne občine Slovenj Gradec

BRANJU PRIJAZNA OBČINA

BRANJU PRIJAZNA OBČINA

Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo RS že petič podeljujejo nazive slovenskim občinam, ki posebno pozornost posvečajo knjigi,  bralni pismenosti in kulturi. Podelitve certifikata, ki je potekala v petek, 3. decembra 2021 ob 11. uri, na Ministrstvu za kulturo RS, so se v imenu mestne občine Slovenj Gradec udeležili župan Tilen Klugler, mag. Alja Primožič, sekretarka za kulturo v občinski upravi, Draga Ropič, direktorica Knjižnice Ksaverja Meška.

Preberi več...
DOJENJU PRIJAZNA OBČINA

DOJENJU PRIJAZNA OBČINA

Svetovni teden dojenja je del aktivnosti Svetovne zveze za dojenje (WABA), s katerimi želimo tudi v Slovenj Gradcu, ki je v postopku pridobitve naziva »dojenju prijazno mesto«, usmeriti pozornost družbe k ohranjanju in spodbujanju dojenja. Slogan letošnjega svetovnega tedna dojenja je »Dojenje: dober temelj za življenje«.

Preberi več...
PROSTOVOLJSTVU PRIJAZNA OBČINA

PROSTOVOLJSTVU PRIJAZNA OBČINA

Mestna občina Slovenj Gradec je letos prvič prejela naziv »prostovoljstvu prijazna občina«, za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij.

Preberi več...
PRIZNANJE »MESTA MESTOM«

PRIZNANJE »MESTA MESTOM«

Veseli smo odlične uvrstitve na razpisu za priznanje »Mesta >> mestom # 3«. Gre za razpis za dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja, ki ga je objavil Inštitut za politike prostora.

Preberi več...
NAJ JAVNO STRANIŠČE 2020

NAJ JAVNO STRANIŠČE 2020

19. november je svetovni dan stranišča, ki ga obeležujemo po vsem svetu. V ta namen Društvo KVČB (društvo za kronično vnetno črevesno bolezen) že od leta 2009 izvaja akcijo Naj javno stranišče.

Preberi več...
MLADIM PRIJAZNA OBČINA

MLADIM PRIJAZNA OBČINA

Na podlagi predloga komisije za pregled in vrednotenje prijav na Javni poziv za pridobitev certifikata Mladim prijazna občina SMO PREJELI SKLEP Inštituta za mladinsko politiko Ajdovščina o prejetju certifikata MLADIM PRIJAZNA OBČINA.  Certifikat Mladim prijazna občina se za obdobje štirih let podeli tistim lokalnim skupnostim, ki v prijavi na poziv izkažejo uspešno izvajanje ukrepov s področij vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik v skladu z opredeljenimi pogoji in kriteriji.

Preberi več...
NAJLEPŠA SLOVENSKA MESTA

NAJLEPŠA SLOVENSKA MESTA

 

V vsakoletni akciji Turistične zveze Slovenije smo ponovno uvrščeni med najlepša slovenska mesta.  V kategoriji srednjih mest si je Slovenj Gradec prislužil prvo mesto, v kategoriji mestnih jeder pa tretje. Prvo mesto si je v kategoriji izletniških krajev prislužil tudi Gorsko turistični center Kope.Na dosežke smo ponosni, čestitamo pa vsem, ki k temu prispevate. 

 

Preberi več...
OBČINA PO MERI INVALIDOV

OBČINA PO MERI INVALIDOV

Upravni odbor Zveze delovnih invalidov Slovenije je s Pravilnikom o pridobitvi listine »Občina po meri invalidov« opredelil osnovni namen projekta in postopke za pridobitev listine »Občina po meri invalidov«. Imenoval in določil je projektni svet kot tisto strokovno telo, ki vodi postopke, spremlja uresničevanje projekta in predlaga upravnemu odboru izbor občine za kandidatko v sodelovanju v projektu in za dobitnico listine »Občina po meri invalidov«.

Preberi več...
NAZIV MESTO GLASNIK MIRU ZDRUŽENIH NARODOV

NAZIV MESTO GLASNIK MIRU ZDRUŽENIH NARODOV

Slovenj Gradec je od leta 1989 nosilec častnega naziva “Glasnik miru OZN“. Naziv smo v obliki listine prejeli iz rok direktorja informacijskega centra OZN za Jugoslavijo leta 1989, Nobuaki Oda je listino izročil tedanjemu županu občine Slovenj Gradec Ivanu Uršiču. 


Preberi več...
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.