SL EN DE

Novice

MESTNA OBČINA SLOVENJ GRADEC PONOVNO PREJEMNICA ZNAKA ZELENE DESTINACIJE

Mestna občina Slovenj Gradec PREJELA BRONASTI ZNAK ZELENE DESTINACIJE – SLOVENIA GREEN DESTINATION BRONZE

  • 19 november 2019
  • Število pogledov: 2850

Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 temelji na trajnostnem turizmu, saj je Slovenija trajnostno usmeritev opredelila kot svojo edino pravo razvojno priložnost. K pridobivanju znaka Slovenia Green je v letu 2016 pristopila tudi Mestna občina Slovenj Gradec. V letošnjem letu smo morali ponovno pregledati in ovrednotiti vse kriterije, ki so potrebni za ohranitev naziva zelena destinacija. Postopek je sedaj uspešno zaključen.

S strani mednarodnega partnerja smo prejeli končni rezultat našega pristopnega procesa, od našega lokalnega akreditiranega partnerja pa tudi vsa vsebinska priporočila za nadaljnji trajnostni razvoj naše destinacije.

Mestni občini Slovenj Gradec se kot turistični destinaciji na podlagi pristopnega dela in prejete ocene v okviru Zelene sheme slovenskega turizma podeljuje


Bronasti znak Slovenia Green Destination (Slovenia Green Destination Bronze)


Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira. Ključni strateški cilj sheme je uvajanje trajnostnih modelov v slovenski turizem, tako na ravni turističnih ponudnikov kot destinacij. Vse cilje strateških usmeritev spremlja trajnostni razvoj in skrb za ekonomsko, družbeno-kulturno in naravno okolje. Več o zeleni shemi lahko izveste na spletni strani Slovenia Green.

 

UP/DS



Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.