• Najlepše mestno jedro v Sloveniji

    Kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom.

  • 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

    Slovenj Gradec - zelena destinacija

Aktualne novice in obvestila

PREVZEM NOVE GASILSKE AVTOLESTVE PGD SLOVENJ GRADEC

Prostovoljno gasilsko društvo Slovenj Gradec z letošnjim letom postaja bogatejše za pomembno pridobitev. Avtolestev smo v uporabo predali 16.10.2019 ob 17. uri.

  • 17 oktober 2019
  • Število pogledov: 1628
PREVZEM NOVE GASILSKE AVTOLESTVE PGD SLOVENJ GRADEC

Ob 16.30 je PGD Slovenj Gradec organiziralo mimohod gasilske mehanizacije in avtoparka gasilskih društev Mislinjske doline, ob 17.00 pa je pred Gasilskim domom Slovenj Gradec, na Kidričevi ulici, potekala svečana predaja gasilske avtolestve. Na prireditvi so spregovorili župan MOSG Tilen Klugler, ki je gasilcem tudi izročil ključe vozila, predsednik GZS Janko Cerkvenik, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, predsednik GZ Mislinjske doline Jože Kašnik, predsednik PGD Slovenj Gradec Branko Smrtnik, blagoslov vozila pa je opravil župnik Ernest Berložnik. 

Dosedanja avtolestev je bila izdelana leta 1986, leta 2001 pa smo jo registrirali v Slovenj Gradcu. Popravilo stare avtolestve bi bil prevelik finančni zalogaj, zato smo se odločili za nakup nove. Investicijo, vredno dobrih 700.000 eur je ob sofinanciranju Uprave za zaščito in reševanje v vrednosti dobrih 250.000 eur prevzela MOSG, sopodpisnici pogodbe o uporabi lestve pa sta še občini Mislinja in Dravograd, ki bosta storitve avtolestve prav tako uporabljali, če bo to potrebno. Lestev višine 32 metrov pa bo pokrila tudi vse naše potrebe za gašenje in druge naloge s področja reševanja na višini. 


Na prireditvi je vodstvo PGD Slovenj Gradec podelilo tudi priznanja in zahvale zaslužnim za nakup avtolestve, župan pa je slovenjgraškim gasilcem podelil tudi gasilske parkirne kartice, ki jim bodo omogočale do 2 uri brezplačnega parkiranja dnevno na modrih conah, kar je nagrada za njihovo požrtvovalnost v primeru nesreč in intervencij. Župan je ob tej priložnosti podelil tudi posebno priznanje občine PGD Golavabuka, ki je v poletnih mesecih obeležili 90-letnico delovanja. 

Na pomoč!

Županove novice

V SLOVO BOJANU KONTIČU, ŽUPANU MESTNE OBČINE VELENJE

V SLOVO BOJANU KONTIČU, ŽUPANU MESTNE OBČINE VELENJE

Ob slovesu dolgoletnega župana sosednje, Mestne občine Velenje, smo globoko užaloščeni.

BREZPLAČNI PREVOZI STAREJŠIH

BREZPLAČNI PREVOZI STAREJŠIH

Brezplačni prevozi za starejše v mestni občini Slovenj Gradec potekajo od 15. julija...

IZGRADNJA OTROŠKEGA PARKA S SKAKALNICO

IZGRADNJA OTROŠKEGA PARKA S SKAKALNICO

Svetnice in svetniki slovenjgraškega Mestnega sveta so se na 16. redni seji seznanili z...

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?