SL EN DE

Novice iz naše občine

ČEZ POLETJE POČITNIŠKO VARSTVO OTROK

Svetnice in svetniki Mestne občine Slovenj Gradec so se sestali na 8. redni seji. Obravnavali so enajst točk dnevnega reda.

  • 14 junij 2023
  • Število pogledov: 220
ČEZ POLETJE POČITNIŠKO VARSTVO OTROK

Najprej so prisluhnili poročilu o delu policijske postaje Slovenj Gradec za leto 2022, ki ga je predstavil pomočnik načelnika Policijske postaje Slovenj Gradec Robert Kovačič. Povedal je, da je glede na statistične pokazatelje stanje varnosti na območju Mestne občine Slovenj Gradec ugodno.

Policijska postaja Slovenj Gradec je leta 2022 obravnavala 258 kaznivih dejanj (leto prej 251), preiskanost je znašala 67,8 odstotkov. Visok je delež splošne kriminalitete 85,7 odstotka, od katere je 54 tatvin in 25 goljufij.

Na področju javnega reda so v letu 2022 obravnavali občutno manj kršitev kot prejšnje leto, in sicer 203 (leto prej 660), kar je posledica prenehanja izvajanja ukrepov po Zakonu o nalezljivih boleznih. Kršitev javnega reda in mira je bilo malenkostno več, in sicer 124 (leto prej116) ter 79 (62) drugih kršitev s področja vzdrževanja javnega reda, kar še vedno pripisujemo umiritvi varnostne situacije na varnostno obremenjenih območjih v centru Slovenj Gradca in v naselju S-8 v okolici Katice. V letu 2022 nismo obravnavali hujših ali množičnih kršitev javnega reda in mira. Ena od prvih prioritet dela je bilo še vedno delo po problematiki »družinskega nasilja«, kjer je še naprej veljala ničelna toleranca, kar se kaže tudi skozi izvedene ukrepe policistov. Problematika je še vedno pereča in je bilo izrečenih 23 prepovedi približevanj.

Na področju prometne varnosti policisti ugotavljamo, da se splošno stanje v deset in petletnem obdobju nekoliko izboljšuje, enako pri posledicah prometnih nesreč, telesnih poškodbah udeležencev, le pri smrtnih nesrečah je slabše stanje.

Mestni svet je v nadaljevanju sprejel predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o proračunu Mestne občine Slovenj Gradec za leto 2023 – 1. rebalans, nato še Odlok o štipendiranju perspektivnih dijakov in študentov v Mestni občini Slovenj Gradec.

Mestne svetnice in mestni svetniki so soglašali s predlogom Odloka o gospodarskih javnih službah v Mestni občini Slovenj Gradec in z osnutkom Pravilnika o oddaji zemljišč v Mestni občini Slovenj Gradec v zakup.

Mestni svet je obravnaval in sprejel tudi osnutek Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sofinanciranju malih komunalnih čistilnih naprav na območju Mestne občine Slovenj Gradec ter predlog Pravilnika o financiranju svetniških skupin in samostojnih članov Mestnega sveta.

Člani mestnega sveta so se seznanili s počitniškim varstvom v Mestni občini Slovenj Gradec in predlogom sprememb Strategije ravnanja z nepremičnim premoženjem. Počitniško varstvo otrok bodo izvajali zaposleni na Mocisu.

Varstvo bo potekalo vse dni počitnic, od ponedeljka do petka, od 6. do 16. ure. V posamezni termin bo lahko vključenih največ 35 otrok. Starši bodo otroke lahko najprej prijavili v dva termina. V varstvo je namenjeno izključno otrokom iz Mestne občine Slovenj Gradec, ki so v letošnjem šolskem letu zaključili prvi, drugi ali tretji razred osnovne šole.

Varstvo bo potekalo v prostorih Mladinskega kulturnega centra. Prispevek staršev za enotedensko varstvo otrok bo letos znašal 35 evrov. Otroke iz socialno šibkejših okolij bodo starši lahko vključili v varstvo brez doplačila. V varstvo se bodo s spremljevalkami lahko vključili tudi učenci Tretje osnovne šole Slovenj Gradec.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.