SL EN DE

Trajnostna urbana strategija

Trajnostna urbana strategija (TUS) je dolgoročni dokument za razvoj mesta v naslednjih finančnih perspektivah. Služi kot podlaga mestni oblasti za sestavo proračunov prihodnjih let. S strategijo je občina pridobila odgovore na vprašanja: kakšno je stanje na različnih področjih, katere so razvojne priložnosti, kakšni so cilji, s katerimi ukrepi jih bomo dosegli in kateri programi oziroma projekti opredeljeni v izvedbenem načrtu vodijo do zastavljenih ciljev.

Izvajanje ukrepov TUS bo prispevalo k ustvarjanju pogojev za nova delovna mesta v gospodarstvu, prenovi javnih površin, javnih površin za oddih, rekreacijo in medgeneracijsko povezovanje; zagotavljanju zadostnega števila javnih najemnih stanovanj; spodbujanju trajnostne mobilnosti in zagotavljanju dostopnosti; prenovi energetsko neučinkovitega in nefunkcionalnega stanovanjskega fonda (zmanjševanje energetske revščine); večji dostopnosti do kulturnih vsebin; večji zmogljivosti in usposobljenosti lokalnih skupnosti za izvajanje celovitih projektov za urbani razvoj in urbane prenove.

Priprava TUS je po 7. členu Uredbe EU št. 1301/2013 obvezen predpogoj za upravičenost do sredstev za tista urbana območja, ki so v skladu s kriteriji v Partnerskem sporazumu upravičena za izvajanje celostnih teritorialnih naložb za spodbujanje trajnostnega urbanega razvoja – to so mestna naselja in naselja mestnih območij v mestnih občinah.

TUS MSG 2015–2030 je dne 21. 10. 2015 na svoji 11. seji sprejel Občinski svet MOSG. Dokument ima veljavnost do leta 2030 oz. do morebitne novelacije strategije ali sprejetja nove strategije.

Celoten dokument strategije

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.