SL EN DE

Pošljite nam informacije o vašem dogodku

Dogodki in prireditve

Animirane ženske - Skupinska razstava AR animacij

  • 15 maj 2023
  • Število pogledov: 134

Datum dogodka: 15. 05. 2023 10:00 - 18. 06. 2023 18:00 Izvozi dogodek

Animirane ženske - Skupinska razstava AR animacij

Animirane ženske
Skupinska razstava AR animacij


Veronica Solomon, Stavrina Kykalou, Wendy Wever, Žoel Kastelic, Milly Milkjovic, Ana-Maria Mihailidis, Marie Cattiaut, Keren Or Zelingher, Elly Stern, Ana Krklec, Marina Lisasuain, Julie Martin, Marie Paccou, Merike van de Vijver, Bibi Erjavec, Camille Bovey, Parisa Karimi, Nathalia Okimoto, Olivia Marie Valdez, Živa Divjak, Ines Pagniez, Anja Paternoster, Ana Vallejo, Andrada Icobet.

Avtorica projekta Animirane ženske: Manu Weiss
Selekcija za StopTrik Animirane ženske: Manu Weiss in Lucija Smodiš
Postavitev razstave: Lucija Smodiš


Razstava Animirane ženske je bila prvič predstavljena na 11. ediciji Mednarodnega filmskega festivala StopTrik v Mariboru, leta 2021. Izbor animiranih portretov je bil narejen na podlagi javnega poziva, namen projekta pa je omogočiti animatorkam, ki se identificirajo kot ženske, boljšo zastopanost in vidnost. Razstava prikazuje, slavi in dviguje žensko odličnost na področju stop animacije z animiranimi avtoportreti profesionalnih umetnic s vsega sveta. Tradicionalna praksa avtoportretiranja je prenesena v sodobne čase žepnih računalnikov in združuje animacijske prakse z najnovejšo AR tehnologijo (Augmented Reality – obogatena resničnost). Portreti animiranih žensk spodbujajo in širijo tradicionalno, radovedno, igrivo in zabavno odkrivanje ter oživijo s plastjo obogatene resničnosti.

Mednarodni filmski festival StopTrik, ki se bo letos odvijal v Mariboru od 27. septembra do 1. oktobra, je eden maloštevilnih filmskih festivalov na svetu(!), ki je posvečen stop animaciji. StopTrik MFF se je iz nišne pobude, ki se je rodila v kulturnem centru Pekarna v Mariboru, razvil v festival dveh mest, Maribora in Lodza (Poljska). Odlikuje se po izbranem mednarodnem tekmovalnem programu, predstavlja tematske retrospektive, ki jih kurirajo filmski strokovnjaki, in vabi k neposrednemu sodelovanju ljubitelje animacije skozi inovativno zastavljene delavnice. Festival združuje predstavitve zgodovinskih in sodobnih dosežkov svetovno priznanih umetnikov, predanih ročno izdelanim, tridimenzionalnim tehnikam animiranja in program, ki poudarja potrebo po pronicljivi kulturni refleksiji družbeno-političnih problemov.


Ob razstavi Animirane ženske, ki si jo lahko v galeriji raum AU ogledate vse do 18. junija, vas vabimo, da se nam pridružite tudi v četrtek 1. junija, ko bomo zvečer, na dvorišču HABitata predstavili selekcijo najboljših animacij iz lanske edicije festivala StopTrik.

Več o festivalu: https://www.stoptrik.com
Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže


Razstavo in projekcijo smo za vas pripravili Pekarna Magdalenske mreže - Mednarodni filmski festival StopTrik in NVO v javnem interesu raum AU.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.