SL EN DE

Novice

ŠE ZADNJI DIJAKI IN DIJAKINJE DOČAKALI ZASLUŽENE POČITNICE

  • 12 julij 2022
  • Število pogledov: 468
ŠE ZADNJI DIJAKI IN DIJAKINJE DOČAKALI ZASLUŽENE POČITNICE

Maturantom Gimnazije Slovenj Gradec so spričevala in priznanja podelili sinoči, na slovesnosti v Koroški galeriji likovnih umetnosti, kjer je 23. generacijo slovenjgraških gimnazijskih maturantov ter njihove starše in profesorje v imenu župana Mestne občine Slovenj Gradec Tilna Kluglerja nagovorila podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec Martina Šisernik.  

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je že pred časom v Mladinskem kulturnem centru sprejel najbolj uspešne osnovnošolce, dijake in učence glasbene šole v občini, udeležil pa se je tudi valete Druge osnovne šole Slovenj Gradec, zaključnega koncerta Glasbene šole Slovenj Gradec, zaključne prireditve Vzgojno varstvenega zavoda Slovenj Gradec in maturantskega plesa Srednje šole Slovenj Gradec in Muta ter maturantskega plesa Gimnazije Slovenj Gradec.

Mestna občina Slovenj Gradec ob zaključku šolskega leta vsem učenkam in učencem ter dijakom in dijakinjam iskreno čestita, še posebej pa vsem maturantkam in maturantom, ki so z opravljenim preizkusom zrelosti, kakor tudi radi rečemo maturi, uspešno prestopili še zadnjo stopnico na poti srednješolskega izobraževanja. S tem so, kakor je sinoči na podelitvi spričeval in priznanj maturantom Gimnazije Slovenj Gradec dejala podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec Martina Šisernik, dokazali, da so pripravljeni na začetek nove poti, poti v samostojnost, v odraslost, poti do zadnje etape priprav na obdobje, v katerem bodo opravljali svoje poslanstvo ter vračali družbi to, kar so kot otroci in mladostniki od nje prejeli.

Ob zaključku šolskega leta župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler maturantkam in maturantom sporoča: »Ohranite vrednote, ki so vas povezovale v času šolanja tudi v prihodnje! Ostanite mladi po srcu in duši! Ohranite vezi, ki ste jih stkali v otroških, mladostniških in najstniških letih! Naj Slovenj Gradec ostane vaše mesto, vaš dom!«

Mestna občina Slovenj Gradec je ponosna na vse svoje izobraževalne ustanove, saj so prepoznavne kot ene najbolj uspešnih, inovativnih, odprtih, vključujočih, prijaznih slovenskih izobraževalnih institucij, ki izobražujejo in vzgajajo vedno nove generacije tako, da bo Slovenj Gradec lahko še naprej ponosno mesto kulture, umetnosti, zdravja, tehniške inteligence in humanističnih intelektualcev ter seveda mesto glasnik miru.

Mestna občina Slovenj Gradec in župan Tilen Klugler se zahvaljujeta vsem ravnateljicam, ravnateljem, učiteljicam in učiteljem, profesoricam in profesorjem ter drugim delavcem v vzgoji in izobraževanju, tokrat pa še posebej ravnatelju Gimnazije Slovenj Gradec mag. Stanetu Berzelaku, ki z iztekom letošnjega šolskega leta odhaja v pokoj. Na nedavnem maturantskem plesu Gimnazije Slovenj Gradec mu je župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler podelil priznanje Mestne občine Slovenj Gradec.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.