SL EN DE

Novice

10. SEJA MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

Mestni svet Mestne občine Slovenj Gradec se je sestal na 10. redni seji. Mestne svetnice in svetniki so obravnavali enajst točk dnevnega reda. Sejo je vodil župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.

  • 28 september 2023
  • Število pogledov: 297
10. SEJA MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

Člani mestnega sveta so se najprej seznanili s poročilom o izvrševanju proračuna Mestne občine Slovenj Gradec v obdobju januar – junija 2023, ki ga je podal Darko Sagmeister, vodja Oddelka za negospodarske dejavnosti, proračun in splošne zadeve.

V nadaljevanju so obravnavali osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ugotovitvi skladnosti prostorskih izvedbenih načrtov z Občinskim prostorskim načrtom Mestne občine Slovenj Gradec. Ker gre za manj zahtevno spremembo obstoječega odloka (sprememba le enega člena in korekcije, ki so vezane na to spremembo), je mestni svet predlagan odlok sprejel po skrajšanjem postopku.

Mestni svet Mestne občine Slovenj Gradec je obravnaval tudi osnutek Odloka o urejanju in oddajanju zemljišč Mestne občine Slovenj Gradec za namene vrtičkarstva. Spremembe so bile potrebne, ker so nekatere odločbe v obstoječem odloku neučinkovite, izkazala pa se je tudi potreba po novih. Namen prenove je nov okvir za razvoj in ureditev sodobnega urbanega vrtičkarstva v Mestni občini Slovenj Gradec. Nadzor nad ravnanji zakupnikov bo opravljal upravljalec, to je podjetje Komunala Slovenj Gradec, nadzor na območju vrtičkov bodo opravljali medobčinski redarji in medobčinski inšpektorji. Na novo so določeni tudi ukrepi medobčinskega inšpektorata za odpravo morebitnih nepravilnosti zakupnikov.

Mestne svetnice in svetniki so obravnavali tudi osnutek pravilnika o postopku pridobitve in pogojih za pridobitev parkirnih abonmajev ter predlog sklepa o določitvi parkirnin za javne parkirne površine. V nadaljevanju seje so prisluhnili poročilu Nadzornega odbora Mestne občine Slovenj Gradec v letu 2023, ki ga je podala predsednica nadzornega odbora Suzana Mlakar.

Mestni svet je obravnaval še predlog sklepa o višini šolskih pomoči za doplačilo šolskih potrebščin, šole v naravi in zdravstvene kolonij ter predlog sklepa o porabi proračunske rezerve. Seznanil se je tudi z dobitniki letošnjih Vrunčevih priznanj, najvišjih priznanj na področju šolstva v Mestni občini Slovenj Gradec, ki jih bodo podelili v ponedeljek, 2. oktobra ob 18. uri v Kulturnem domu Slovenj Gradec. Vrunčevo nagrado bo prejela Ingrid Močnik, Vrunčeve plakete pa Ksenija Poklič, Simona Štruc in Bernarda Zorman.

 

Posnetek 10. seje Mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec


 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.