SL EN DE

Novice

15. SEJA MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

Mestne svetnice in mestni svetniki so se sešli prvič v letošnjem koledarskem letu.

  • 31 januar 2024
  • Število pogledov: 430
15. SEJA MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

POSNETEK 15. REDNE SEJE MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

 

Mestni svet Mestne občine Slovenj Gradec se je sešel na 15. redni seji. Vodil jo je župan Tilen Klugler.

Uvodoma so mestne svetnice in mestni svetniki prisluhnili direktorju Zavoda KSSENA Boštjanu Krajncu, ki je predstavil namero zavoda o nakupu nepremičnine Velenje-Selo na območju mestne občine Velenje, ki ga bi zavod zagotovil iz lastnih sredstev. Mestni svet zavodu ni dal soglasja za nepremičninski posel.

Sejo so nadaljevali z obravnavo predloga Odloka o načinu opravljanja gospodarske javne službe rednega vzdrževanja občinskih javnih cest v Mestni občini Slovenj Gradec.

Namen novega odloka je ureditev načina in pogojev obvezne gospodarske javne službe vzdrževanje lokalnih javnih cest, javne razsvetljave in druge cestne opreme ter uskladitev s predpisi, ki se nanašajo na vzdrževanje občinskih cest. Poglavitne spremembe v primerjavi s prejšnjima odlokoma so:

  • enovit pregleden odlok za vse storitve rednega vzdrževanja lokalnih cest, cestne razsvetljave in drugih cestnih naprav;
  • natančna opredelitev vsake od storitev vzdrževanja, predvsem zimske službe (natančna določitev vsebine izvedbenega programa);
  • opredelitev izrazov, ki so skladni z aktualnimi predpisi;
  • ni več podvajanja materije, ki je urejena že v drugih odlokih

 

Industrijska cona Sever

 

Mestni svet je v nadaljevanju obravnaval osnutek Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za Industrijsko cono Sever in soglašal, da ga sprejme po skrajšanem postopku. Mestni svet je v nadaljevanju odlok tudi sprejel. »S tem aktom želimo aktivirati poslovno cono v Pamečah,« je na seji povedal župan.

Sprejeli so tudi sklep o lokacijski preveritvi na EUP – OP-15 za preoblikovanje in spremembo stavbnega zemljišča določenih v občinskem prostorskem načrtu – ID 3676 in podali soglasje k letnemu delovnemu načrtu 2024 Mladinskega sveta Slovenj Gradec. Predstavila ga je predsednica Mladinskega sveta Slovenj Gradec Neža Vrunč.

 

Gasilska poročila o delu 

 

Sledila je predstavitev Gasilske zveze Mislinjske doline in Gasilskega poveljstva občine Slovenj Gradec. Gasilsko zvezo Mislinjske doline je predstavil poveljnik Tomaž Bricman, ki je med drugim povedal, da je bilo skupno število intervencij v letu 2023 kar 1804, od tega 1553 v obdobju neurij in poplav. Predstavil je tudi gasilske enote in njihovo opremljenost.

Delo gasilskega poveljstva občine za leto 2023 je predstavil Andrej Pečnik, gasilski poveljnik občine. Povedal je, da so v času od 12. julija do 31. avgusta opravili 1255 intervencij. »Aktiviranih je bilo vseh deset društev v Mestni občini Slovenj Gradec z vsemi vozili. V intervencijah je skupaj sodelovalo 1067 gasilk in gasilcev, na pomoč pa je priskočilo tudi šest društev iz drugih regij,« je povedal Pečnik.

 

Prejemniki Bernekerjevih odličij

 

Mestni svet se je seznanil, kdo so prejemniki letošnjih najvišjih odličij s področja kulture; to je Bernekerjeve nagrade in Bernekerjevih plaket. Letošnji Bernekerjevi nagrajenci so: Tomislav Gangl (Bernekerjeva nagrada), Društvo ljubiteljev knjig Meškova bukvarna, Mojmir Plevnik - Mojč in Rok Rupreht (Bernekerjeve plakete). Slovesnost v počastitev slovenskega kulturnega praznika, na katerem bo mestna občina podelila Bernekerjeva odličja, bo v ponedeljek, 5. februarja ob 18. uri v Kulturnem domu Slovenj Gradec. V kulturnem programu bodo nastopili lanski dobitniki Bernekerjeve nagrade, člani Koroškega deželnega teatra, ki se bodo predstavil s komedijo »Kje je Shakespeare?«

Mestni svetniki in mestne svetnice so podali soglasje k imenovanju Eve Štraser za direktorico Podjetniškega centra Slovenj Gradec. Mestni svet je razrešil Petra Slemenika kot predstavnika ustanovitelja v skupščini Koceroda in na to mesto imenoval Franca Pečovnika. 

Sejo so zaključili s pobudami in vprašanji svetnic in svetnikov ter premoženjsko pravnimi zadevami.


15. sejo Mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec si lahko v celoti ogledate v spodnjem posnetku.

 

Dokumenti za prenos

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.