SL EN DE

Novice

16. SEJA MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

Mestni svet Mestne občine Slovenj Gradec se je sešel na 16. redni seji. Vodil jo je župan Tilen Klugler.

  • 13 marec 2024
  • Število pogledov: 241
16. SEJA MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

POSNETEK 16. REDNE SEJE MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

 

Mestne svetnice in mestni svetniki so si najprej ogledali video poročilo od delu župana v preteklem letu

 

Direktor Javnega podjetja Komunala Slovenj Gradec Jože Dvorjak je mestnemu svetu predstavil predlog spremembe Elaborata o oblikovanju cene izvajanja javne službe v mestni občini Slovenj Gradec. Mestni svet ga je v nadaljevanju sprejel.

 

Mojca Dimnik, iz Oddelka za gospodarsko infrastrukturo, investicije in razvoj je predstavila letno poročilo o izvedenih ukrepih iz akcijskega načrta lokalnega energetskega koncepta (LEK) in o njihovih učinkih Mestne občine Slovenj Gradec za leto 2023.  

 

V poročilu so navedene vse izvedene aktivnosti v letu 2023, njihova investicijska vrednost, struktura financiranja glede na vir financiranja ter učinki izvedenih aktivnosti. Na tem mestu naj omenimo le energetsko sanacijo treh objektov v lasti mestne občine, in sicer zdravstvenega doma, športne dvorane in stavbe na Gosposvetski 4.  Poročilo prinaša tudi načrt predvidenih aktivnosti v letu 2024. 

 

Spotur in Mocis se predstavita 

 

V nadaljevanju seje sta članom mestnega sveta svoje aktivnosti predstavila dva javna zavoda: Javni zavod za turizem, šport, mladinske in socialne programe Spotur ter Mocis, Center za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec. Program dela javnega zavoda Spotur  je za leto 2024 po posameznih področjih predstavila direktorica Marija Lah. Javni zavod Spotur je eden največjih javnih zavodov v Mestni občini Slovenj Gradec in pokriva štiri pomembna področja delovanja. 

O delu javnega zavoda Mocis je spregovorila direktorica Sonja Lakovšek, sicer tudi članica mestnega sveta. Predstavila je njihovo izobraževalno in ostalo ponudbo ter temeljne usmeritve zavoda. Svoje svetniške kolegice in kolege je opozorila na najvidnejše rezultate zavoda v lanskem letu.  

 

Dobitniki Železnikarjevih priznanj

 

Mestni svet se je seznanil tudi z dobitniki letošnjih Železnikarjevih odličij. Železnikarjevo nagrado bo prejel Matjaž Beliš, Železnikarjeve plakete pa: Samo Pelc, Maks Kotnik in Orientacijski klub Slovenj Gradec.

 

Soglasje za Blaža Šušlja in spremembo sejnin za člane nadzornega sveta Javnega podjetja Komunala Slovenj Gradec

 

Mestne svetnice in mestni svetniki so dali pozitivno mnenje k imenovanju Blaža Šušlja za ravnatelja Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec za naslednje mandatno obdobje. Sejo so zaključili s pobudami in vprašanji svetnic in svetnikov ter premoženjsko pravnimi zadevami. Potrdili so tudi predlog za spremembo sejnine za člane nadzornega sveta Javnega podjetja Komunala Slovenj Gradec.

 


16. sejo Mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec si lahko v celoti ogledate v spodnjem posnetku.

 


 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.