SL EN DE

Novice

18. REDNA SEJA MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

Mestni svetniki in svetnice med drugim o sončnih elektrarnah na strehah občinskih objektov.

  • 8 maj 2024
  • Število pogledov: 174
18. REDNA SEJA MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

Mestni svet Mestne občine Slovenj Gradec je na današnji 18. redni seji dobil novega mestnega svetnika. Po odstopu Jožeta Lenarta iz Gibanja Svoboda je na njegovo mesto prišel Rihard Rupreht iz Zgornjega Razborja. 

Spomnimo, da je Jože Lenart na zadnji seji odstopil kot mestni svetnik zaradi spoštovanja 35. člena Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, ki v 3. poglavju govori o omejitvah poslovanja. Pojasnil je, da z opravljanjem funkcije mestnega svetnika v Mestni občini Slovenj Gradec povzroča omejitve s pravno osebo, katerega lastnik je njegov brat.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler mu je izrekel dobrodošlico in zaželel uspešno delo.

 

POSNETEK 18. REDNE SEJE MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

 


Sončne elektrarne

 

Mestni svet je v nadaljevanju seje najprej razpravljal o Odloku o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta z naslovom Sončne elektrarne na površinah in objektih Mestne občine Slovenj Gradec in ga po skrajšanem postopku tudi sprejel. Prav tako so sprejeli dokument identifikacije investicijskega projekta, ki ga je predstavil dr. Boštjan Ferk iz Inštituta za javno zasebno partnerstvo.

Po potrditvi predlaganega odloka in testa javno-zasebnega partnerstva bo lahko Mestna občina Slovenj Gradec pristopila k izvedbi javnega razpisa za izbor zasebnega partnerja. Ključen poudarek pri izvedbi javnega razpisa bo sledenje načelu transparentnosti, enakopravni obravnavi potencialnih ponudnikov ter zagotavljanju gospodarnosti projekta. Po pravnomočnem zaključku razpisnega postopka, bo dana podlaga za sklenitev pogodbe za izvedbo javno-zasebnega partnerstva z izbranim izvajalcem.

 

Vrtec Pameče

 

Razpravo so nadaljevali o Odloku o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta Vrtec in medgeneracijski center Pameče.  V zvezi s tem so sprejeli dva sklepa: potrdili so obstoj javnega interesa, ki ga potrjuje izdelan test javno-zasebnega partnerstva za izvedbo projekta ter sklep o predlogu odloka o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta.

 

Pomoč kmetijstvu

 

Mestni svetniki in mestne svetnice so po skrajšanem postopku obravnavali tudi osnutek Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Mestni občini Slovenj Gradec za obdobje 2024-2030. Pravilnik določa področje uporabe, vrste pomoči, pogoje in upravičence do denarne pomoči ter druge ukrepe za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja v Mestni občini Slovenj Gradec. 

 



Kadrovske zadeve

 

Zaradi nezdružljivosti funkcij je Nini Sečko prenehal mandat kot članici v Odboru za razvoj podeželja, kmetijstva in gozdarstva. Na njeno mesto so imenovali Martina Kovšeta za mandatno obdobje 2022 - 2026. 


Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.