SL EN DE

Novice iz naše občine

15-MILIJONSKE NALOŽBE NA KOPAH

Največji turistični ponudnik na Koroškem razširil obstoječe smučarske proge in dodal dve novi.

  • 30 november 2023
  • Število pogledov: 2395
15-MILIJONSKE NALOŽBE NA KOPAH

Na Kopah je bila danes otvoritev nove žičniške infrastrukture in obnovljenega Grmovškovega doma. Slovesnosti se je med drugimi udeležil minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.    

»Naložbe niso pridobitev samo za Kope, ampak za Koroško, za poletni in zimski turizem ter za našo prelepo Slovenijo,« je na Kopah izjavil minister. Direktor podjetja Vabo Boštjan Paradiž pa je na otvoritvi spomnil, da milijonska vlaganja v smučarske naprave v tem času zaključuje kar devet slovenskih smučarskih centrov. »Želimo si vlaganj še naprej. Z njimi postaja Slovenija evropsko in svetovno konkurenčna destinacija,« je prepričan Paradiž.

Za izgradnjo štirisedežnic Kopnik in Pahernik, vlečnice Velika Kopa in nov doživljajski park so namenili okoli 10,1 milijona evrov. Sredstva so pridobili v sklopu razpisa Javni razpis za vlaganja v kakovostno in trajnostno preoblikovanje slovenskega turizma za krepitev njegove odpornosti, naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Prenova Grmovškovega doma in Holcer puba pa je stala 5,4 milijona evrov, od tega so 300 tisoč evrov pridobili na razpisu gospodarskega ministrstva, namenjenega prenovi planinskih koč.

 

 

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je rekel, da gre za zgodovinski mejnik v turističnem razvoju naše destinacije. »Verjamem, da bodo Kope zares postale eden najboljših smučarskih centrov v Evropi, kot so napovedali v podjetju Vabo. Kot župan občine, v kateri ima podjetje sedež in iz katere vodi cesta, po kateri se turisti pripeljejo na Kope, sem te napovedi izjemno vesel in ne dvomim, da se ne bo uresničila«.   

 

 

Z novimi napravami, ki so nadomestile stare in dotrajane, bodo dosegli tudi večjo zmogljivost celotnega smučišča. Obratovale bodo vse proge, 4 štirisedežnice in 3 vlečnice. Cene smučarskih kart za dnevno smuko se bodo gibale med 33 in 37 evrov, preko spletnega portala 1 na dan pa boste lahko ob ponedeljkih in torkih smučali že za 19,90 evra z vključeno malico. 

Podjetje Vabo, ki ima sedež v Mestni občini Slovenj Gradec, večino svojih turističnih kapacitet pa na območju občine Mislinja (Kope)  je največji turistični ponudnik na Koroškem. Skupaj razpolaga s 500 turističnimi posteljami. Največ na Kopah, in sicer 380 (Grmovškov dom 160, Lukov dom 180, apartmaji 40 postelj) in v Slovenj Gradcu (hotel, 120 postelj). V Mislinjski dolini prispevajo kar 60 odstotkov vseh nočitev.    

»Obstoječe proge smo razširili in posodobili ter dodali dve novi. Odpiramo tudi vrata popolnoma prenovljenega Grmovškovega doma, t. i. ski in/ski out prenočišča direktno na smučišču. Objekt, ki razpolaga s 160  posteljami, nudi bivanje v moderno in nadstandardno opremljenih sobah, od prve vlečnice pa je oddaljen zgolj 50 metrov. Zabave na smučišču bo še več, goste bomo v prenovljenem Holcer pubu razvajali z domačimi in tujimi gosti, v Zajčici pa bodo za elektronske ritme poskrbeli priznani domači in tuji DJ,« pojasnjujejo v podjetju Vabo.

»Zimska ponudba bo pestra, kot vsa pretekla leta. Skozi celotno sezono bo obratovala naša šola smučanja SPORT Kope, ki bo s svojimi licenciranimi učitelji poskrbela za varne prve zavoje otrok in odraslih. Organizirana bo tudi Alpska šola Kope, kjer bomo skozi 4 mesece naše najmlajše junake vodili do prvih tekmovanj in se osredotočili na profesionalno smučanje. Za najmlajše so na voljo veliko sankališče ob smučišču, otroški poligon, kjer se lahko naučijo prvih zavojev, in dve pokriti igralnici

V letošnji zimski sezoni na Kopah pričakujejo več kot 100.000 smučarjev. 

 

Vir: SGlasnik, MOSG

Fotografije z otvoritve: KN Media

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.