SL EN DE

Novice iz naše občine

CELOVITA ENERGETSKA PRENOVA OBJEKTOV V LASTI MOSG

Dela se izvajajo v športni dvorani, v zdravstvenem domu, na Gosposvetski 4 pa so že končana.

  • 26 oktober 2023
  • Število pogledov: 451

Povezava na EU Skladi 

 

V Mestni občini Slovenj Gradec poteka Celovita energetska prenova treh objektov v lasti Mestne občine Slovenj Gradec. Objekt na Gosposvetski 4, v katerem bo poslej delovala Fakulteta za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec, je že zaključen, dela pa še vedno potekajo v zdravstvenem domu in v športni dvorani.

 

Gosposvetska 4

 

Direktorica zdravstvenega doma Slovenj Gradec Marjeta Vaupot zaradi del občanke in občane prosi za potrpljenje in razumevanje. Občasno namreč prihaja do hrupa, po hodnikih je odložen material za sanacijo. »Za delo v takih okoliščinah se zahvaljujem vsem zaposlenim, za tehnično in drugo pomoč pri energetski sanaciji pa iskrena hvala tudi našim sosedom, slovenjgraški bolnišnici,« je povedala Marjeta Vaupot.

Izvajalec del se trudi, da bi dela izvedel do roka, tj. do konec meseca oktobra, zato na objektu delajo tudi čez vikende. Po energetski sanaciji bo zdravstveni dom imel novo fasado, stavbno pohištvo, nova bo notranja razsvetljava, uredilo se bo ogrevanje na DOLB in prezračevanje objekta.

 

Zdravstveni dom Slovenj Gradec

 

Borut Marošek iz javnega zavoda Spotur je povedal, da so v športni dvorani doslej po celotnem objektu zamenjali navadne žarnice z LED razsvetljavo, vsa okna in vrata na objektu, odstranili veliko stekleno steno in severni del hale zaprli ter zamenjali vse ventile na radiatorjih: »Trenutno poteka zunanja izolacija dvorane, izolacija strehe dvorane, zaključujejo se tudi dela v podpostaji, ki so jo generalno obnovili, da bo omogočen daljinski nadzor nad ogrevanjem, za konec pa bodo vzpostavili še nov prezračevalni sistem v obeh dvoranah (v borilnici spodaj in v telovadnici zgoraj). Aktivnosti v dvorani v času energetske sanacije potekajo nemoteno.

Dela na športni dvorani tako sodijo v projekt celovite energetske sanacije in ne gradnje prizidka, o katerem lahko več preberete na tej povezavi: KLIK

 

Športna dvorana Slovenj Gradec

 

Koncesionarja sta ESO energija d.o.o. in Tames d.o.o.

Ocenjena vrednost operacije znaša 3.012.340,60 evrov, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo operacijo sofinancira v višini do 1.573.990,33 evrov.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.