SL EN DE

Novice iz naše občine

KAJ VEŠ O PROMETU?

V torek, 23. maja 2023, je na II. Osnovni šoli Slovenj Gradec, pod okriljem organizatorjev Mestne občine Slovenj Gradec in Sveta za preventivo Mestne občine Slovenj Gradec, potekalo medobčinsko kolesarsko tekmovanje "Kaj veš o prometu?".

  • 23 maj 2023
  • Število pogledov: 90
KAJ VEŠ O PROMETU?

Pri izvedbi organizacije je poleg predstavnikov Sveta za preventivo Mestne Občine Slovenj Gradec sodelovalo Medobčinsko redarstvo, Policijska postaja Slovenj Gradec in Javna agencija RS za varnost prometa - Izpitni center Slovenj Gradec. Na tekmovanju so sodelovali učenci s Prve in Druge osnovne šole Slovenj Gradec ter OŠ Podgorje in Mislinja.
Tekmovanje je zasnovano podobno kot kolesarski izpiti, in sicer ga sestavlja teoretični del o poznavanju cestno-prometnih predpisov, ki poteka preko spletnega portala in ga je vodila Jerneja Bošnik, članica Sveta za preventivo Mestne občine Slovenj Gradec. Sledila je  spretnostna vožnja na poligonu, ki je potekala pod strokovnim nadzorom Policijske postaje Slovenj Gradec ter praktična vožnja v prometu, ki sta jo nadzirala članica in član Izpitnega centra Slovenj Gradec.
Učence sta uvodoma pozdravila podžupan Mestne občine Slovenj Gradec, dr. Peter Pungartnik in Robert Kovačič, predstavnik Policijske postaje Slovenj Gradec.
Tekmovalci so na tekmovanju pokazali odlično znanje in praktične spretnosti, najboljše rezultate pa so tekmovalci šol iz območja Mestne občine Slovenj Gradec dosegli: Liam Anušič 1. mesto, Val Marošek 2. mesto in Jon Vitko 3. mesto, vsi s Prve osnovne šole.
Najboljše rezultate na Osnovni šoli Mislinja so dosegli tekmovalci: Teo Križovnik 1. mesto, Nace Merčnik 2. mesto in Jure Merčnik 3. mesto.
Najboljša tekmovalca se bosta udeležila državnega tekmovanja, ki bo potekalo že ta vikend v Novi Gorici.
V skupnem seštevku medobčinskega tekmovanja se je na prvo mesto uvrstila Prva osnovna šola Slovenj Gradec, drugo mesto je zasegla Osnovna šola Mislinja in tretje mesto Osnovna šola Podgorje.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in jim želimo še naprej varno vožnjo v prometu.

 

Vir: Jerneja Bošnik

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.